U Okružnom zatvoru u Valjevu pritvorenik Svetomir Krsmanović (81) iz sela Dokmir kod Uba izvršio je juče samoubistvo vešanjem, saopštilo je Ministarstvo pravde. Krsmanovića su pronašli radnici službe obezbeđenja prilikom redovnog obilaska u 1.20 časova. O događaju je odmah obavešten istražni sudija koji je izvršio uviđaj na licu mesta, navodi se u saopštenju.

U Okružnom zatvoru u Valjevu pritvorenik Svetomir Krsmanović (81) iz sela Dokmir kod Uba izvršio je juče samoubistvo vešanjem, saopštilo je Ministarstvo pravde. Krsmanovića su pronašli radnici službe obezbeđenja prilikom redovnog obilaska u 1.20 časova. O događaju je odmah obavešten istražni sudija koji je izvršio uviđaj na licu mesta, navodi se u saopštenju. Agencija Beta je javila da se pritvorenik obesio vezanim čaršavima.
Svetomiru Krsmanoviću je u sredu istražni sudija Okružnog suda odredio pritvor do mesec dana zbog ubistva sina Marka (53), koje je počinio 22. oktobra. Svetomir je za ručkom u porodičnoj kući nožem usmrtio sina posle svađe tokom koje je Marko, koji ga je i ranije maltretirao pošto je bio alkoholičar, krenuo ka njemu. On je potom pokušao da se ubije, ali su ga u toj nameri sprečili policajci koji su u međuvremenu stigli iz Uba po pozivu komšija. Prema saznanjima Bete Svetomir je istražnom sudiji Okružnog suda „nedvosmisleno nagoveštavao mogućnost da će dići ruku na sebe jer ubistvo sina do kojeg je došlo u trenu nije mogao da preboli“. R. D. –

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari