„Merkator – S“ svečano je minulog vikenda otvorio „Roda Cash &Carry“, prvi u Leskovcu i Jablaničkom okrugu u kome je do posla došlo 77 radnika, uglavnom sa juga Srbije.



– Otvaranjem novog, 22. objekta u Srbiji 2010. godine, u kojoj je „Merkator – S“ investirao više od tri miliona evra, samo je potvrda uspešnosti poslovanja. Sa više od 4.200 zaposlenih u celoj kompaniji, predstavljamo jednog od najznačajnijih poslodavaca u Srbiji – istakla je na svečanosti mr Stanka Čurović, predsednica UO „Merkator – S“ i članica uprave grupe „Merkator“ Jugoistočne Evrope.


Slobodan Kocić, gradonačelnik Leskovca, za novi objekat kaže da je reč o „lepotici grada“, najavljujući uređenje kompleksa u blizini „Merkatora“. On smatra najznačajnijim da je ovaj kraj dobio nova radna mesta uz ocenu da će, po dolasku novih investitora, do posla doći novi radnici, što je jako važno jer je jug Srbije, pa i sam Leskovac, po stopi nezaposlenosti u samom vrhu u Republici.

Objekat „Merktora – S“ u Leskovcu prostire se na 4.200 kvadratnih metara i pored toga što nudi veliki broj proizvoda raznih kuća, u njemu se nalazi i savremena pekara i odeljenje bele tehnike. Potrošačima se nudi i dodatni sadržaj – ugostiteljski objekat, apoteka, prodavnica optike i drugo, a za kupce je rezervisano 77 pokrivenih parking-mesta i usluge se ne naplaćuju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari