Ovih dana na društvenim mrežama emitovan je snimak na kome se vidi kako jedan od meštana Maljurevca optužuje gradonačelnika Požarevca Miomira Ilića da nije bio prisutan kad je krenula poplava i kad su se evakuisali meštani i stoka. Ilić smatra da je prozvan bez razloga i da optužbe nisu osnovane.


– Svi ugroženi na vreme su izvučeni iz svojih sela i smešteni na sigurno i nije bilo nijednog povređenog, niti nastradalog, što je meni bitnije nego da se slikam za medije – kazao je gradonačelnik.

On je istakao da je svakodnevno bio na terenu, počev od 14. maja, kada su poplave tek najavljivane, pa sve do danas, a biće i narednih dana, sve do potpunog normalizovanja situacije.

– Ja sam svakog dana i svake noći bio po okolnim selima, ali nisam sa sobom vodio kamere i novinare, pa se zato sada predstavlja da me nigde nije bilo. Sve što je bilo potrebno da građani znaju saznavali su iz svakodnevnih saopštenja Štaba za vanredne situacije – kaže gradonačelnik.

Inače, gradonačelnik Požarevca Ilić dva dana nakon napada koji se desio dok je obilazio Maljurevca, susreo se sa svojim napadačem Slobodanom, poznatijem u selu po nadimku Murca, gde su izgladili nesporazume i zajedno se zagrljeni fotografisali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari