Obilaznica oko Kostolca počela je da se gradi 2007. godine sredstvima iz NIP-a I do 2008. urađeno je 90 procenata radova, kada je prekinuta gradnja iz razloga, kako kaže član Gradskog veća Dejan Krstić, što je došlo do promene vlasti. Zbog toga Krstić je ugvorio sastanak sa Ministrom građevine I urbanizma, Velimirom Ilićem, kako bi se našlo rešenje za završeak radova na obilaznici, koja bi kada se završi u velikoj meri rasteretila saobraćaj okoKostolca, koji je veoma frekventan i prolazi kroz nekoliko naselja oštećujući infrastrukturu u tim mestima.


Do sastanka je prošle nedelje došlo u nadležnom ministarstvu, ali delegaciju grada Požarevca koju pored inicijatora sastanka Dejana Krstića su sačinjavali gradonačelnik Miomir Ilić i njegov pomoćnik Pajić, nije dočekao Ministar Ilić, jer je bio odsutan zbog službenom puta u Kini, već njegov pomoćnik, državni sekretar Milan Miljević sa saradnicima iz Puteva Srbije.

– Glavna tema je bila obilaznica za Kostolac. Predočeno je idejno resenje projekta koje je predato prestavnicima Puteva Srbije koji u narednih nekoliko dana treba da daju saglasnost a samim tim Ministarstvo za gradjevinu I urbanizam dozvolu za izgradnju I zavrsetak puta sa svim rešenjima za bezbednije iskljucenje I prikljucenje na pomenuti put- rekao je Krstić dodao.-Obilaznicu je zapoceo ministar Velimir Ilic 2007 ali nakon promene vlasti 2008 radovi su stali , evo sada je 2013. i ponovnog postavljenja za ministra obilaznica ce se zavrsiti, najrealnije do kraja godine.

Na istom sastanku se razgovaralo i o fabrici vode u Drmnu gde je predočeno iz ministarstva kako moze da im se izda lokajcijska dozvola kao i problem Telekoma sa optickim kablom ka Bradarcu I Klicevcu i nastavku ka Bratincu, sto je i dogovoreno sa prestavnicima Puteva Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari