Objavljena QS rang-lista najboljih svetskih visokoškolskih ustanova: Gde su univerziteti iz Srbije?

Ostavite komentar


  1. Netačna informacija o rangiranju Beogradskog u prošloj godini. Bio je 1001-1200, baš je krupna greška. Zvanična lista je dostupna onlajn…

  2. Pored vlasti, i srpski univerziteta su p*dnuli u čabar. A o preduniverzitetskom obrazovanju najbolje govore neverovatno loši rezultati na pisa testovima. Pa kako napred sa oskarom, malim plagijatorom i celom vrhunskom sns sa kupljenih diplomima?

  3. Ko je listu pisao dobro da nas uopšte ima. Kao bivši univerzitetski radnik, i sadašnji čest posetioc zapadnih i azijskih univerziteta upoznat sa radom istih, tvrdim da je lista pravljena za potrebe marketinga zapadnih univerziteta i daleko je od istine.

  4. Nije moguće, pa to je za ne verovati!
    Na primer, nije uzeto u obzir da je Srbija postala „ekonomski tigar“, da je „čika Mića“ model doneo iz Londona, da je na naše(i)m Pravno(i)m odškolovan „najbolji student svih vremena i generacija“ i da on „upravlja“ svime i svima u preduzeću zvanom „Vučića Srbija“!

  5. Madjarska ima ukupno 11 rangiranih.
    Zahvaljujuci dvojici Nobelovaca iz 2023 (Katalin Kariko i Ferenc Krausz) Segedinski Univerzitet je u rangu 601-610.

  6. To je sve zbog korupcije i nepotizma. Pa gde to ima da su deca asistenti roditeljima?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.