Objavljena Šangajska lista najboljih univerziteta: Beogradski univerzitet popravio poziciju

Ostavite komentar


  1. Svakako bravo, naročito kad se „rejting“ jednog Univerziteta meri po citatima njegovih nastavnika u međunarodnim časopisima, a pogotovu kad se u prvi plan istaknu profesori sa fakulteta FON, koji se bave „veštačkom inteligencijom“. E pa, još jedan razlog za ponos jeste i podatak da je Beogradski univerzitet „premašio“ jedan od najstarijih u Evropi, recimo u Salamanki, gde je profesor bio i neki filozof zvani i znani kao Unamuno. Ali filozofija nije nauka.

  2. Sad će da se jave likovi da kažu kako to nije tačno ili da je jače 600 mesto Ljubljane nego Beograda

  3. Sada sam pogledala listu. Beogradski univerzitet se visoko kotira u oblasti prehrambene tehnologije. Izgleda da je Poljoprivredni fakultet izvukao rejting Univerziteta. Ko bi rekao.

  4. Koliko je meni poznato, Univerzitet umetnosti takođe spada u Beogradski univerzitet, ali njegove profesore ovde niko ne spominje. Oni možda ne znaju šta je“cepanje atoma“ ali su poznati širom sveta, ovenčani nagradama, zastupljeni u svim svetskim muzejima( na pr. Mrđan Bajić) enciklopedijama ( na pr Goran Marković) i mnogi drugi umetnici, dramski pisci, kompozitori i ostali. Ali šta je to prema FON-u!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.