Objavljena Stanfordova lista najuticajnijih istraživača u svetu: Ko su naučnici iz Srbije?

Ostavite komentar


  1. Poštovani, da li mislite da 89 intelektualaca koji su nosilac kvaliteta društva, nisu zaslužili da se njihova imena makar jednom godišnje, na dan kada je Stanforfova lista objavljena, nadju u medijima?
    U drugim državama dobijaju nagrade, plakete, medijski prostor da govore o svojim postignućima i kontinuitetu koji se postiže mukotrpnim dugogodišnjim radom, kako bi bili primer novim generacijama.
    Kod nas u par članaka, u par rečenica, nabrojano jedva par imena, a ostali se kriju iza brojke, kao da ih se stidimo što su u 2% najboljih naučnika na svetu!

  2. Branislav Jeremic sa Kg univerziteta nije biran po naucnom doprinosu, nego kao SNS clan raznih upravnih tela, prorektor, predsednik Nacionalnig saveta za visoko obrazovanje.
    Naucni doprinos mu je nepostojeci.

  3. Jedini pravi naucnici na ovoj listi su akademik Ivan Gutman sa Univerziteta u Kragujevcu i akademik Dusan Teodorovic sa Univerziteta u Beogradu.
    Ostali su birani po nekim drugim, dosta cudnim i nimalo akademskim kriterijumima.
    Vecina SNS-ovih cklanova sa ove liste je platila da ih stave na listu.
    Tako je bilo devedesetih, postojale su razne liste „uticajnih“ na univerzitetima, koje su se placale 500 maraka po osobi. Svi iz Srbije su bili iz SPS-a.
    Tada SPS, danas SNS,
    Razlika je samo u jednom slovu, a sistem je isti.

  4. Cek cek.
    A Dr Sapic, Dr Mali, Dr Nesa i ostali clanovi konzilijuma SNS ?!?! Ma nemaju pojma ovi sa Stanforda.
    Nema ni najboljeg studenta prava ?! Ovu listu su pravili zuti i strani placenici.
    Pravda za SNS doktore !!!!!!!!

  5. I, imamo li na toj listi nekog a da pripada ovdašnjoj „političkoj eliti“? Ne? Kako je to moguće?! Ah,pa da, oni su svoje doktorate i „doktrorate“ utopili u kaljuzi tj „sigurnoj kući“ za nesposobne i od morala „operisane“.

  6. Gledam listu pomenutih naučnika, Srbija 89, Hrvatska 116, Bangladeš 205, Poljska 1600, Indija 5200….

  7. @Tužna Srbija Pridružujem se Vašem apelu i molim „Danas“ da objavi kompletnu listu, u smislu imena i prezimena i oblasti za kakvu je dodeljena nagrada-priznanje. Pa ne mogu valjda tome da se ponadam od strane „Blic“, „Informera“ i sl?!

  8. @Milica Američki univerzitet Stenford je istureno odeljenje SNS??? Au, čudo od „komentara“!

  9. Slažem se da su bar na današnji dan, naši naučnici zaslužili da se objave sva njihova imena, da se urdi veliki novinarski članak u kome će, ponaosob, biti napisano o njima, njihovim dostignućima i postignuċima, a ne ovako usput….

  10. @Milica,
    Tačno tako. Prof.Gutman je čovek koji je u priznat u skoro svim pravim naučnim krugovimm. I to jedino zbog pravog doprinosa nauci.
    Sa druge strane, čudno je da nema prof.Kojića, a tu je diskutabilni „naučnik“ Branislav Jeremić

  11. Овде се не ради о Браниславу Јеремићу са Факултета инжењерских наука, већ Браниславу Јеремићу, професору са Медицинског факултета у Крагујевцу.

  12. Problem sa ovim listama je što favorizuju ljude koji pišu puno slabih i trivijalnih radova. Samo da ih je mnogo. Za širu i laičku javnost: to je kao kad biste rekli da je Agata Kristi bolji pisac od Dostojevskog, jer je napisala više romana. A pošto je napisala možda 10 puta više romana od Dostojevskog, onda je Agata 10 puta bolji pisac od Dostojevskog. E takve su vam ove liste.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.