Posetici Međunarodnog sajma turizma u Beogradu biće u prilici da se upoznaju sa objedinjenom turističkom ponudom kladovskih turističkih poslenika. Na zajedničkom štandu Turističke organizacije opštine Kladovo, AD Đerdap turist, hotela Vodena zvezda Dunava i Poljoprivrednog kombinata Ključ biće predstavljene prirodne i kulturno-istorijske vrednosti ovog dela Srbije, kao i novine za predstojeću turističku sezonu.

– Shvatili smo da samostalno u turizmu ne možemo mnogo da uradimo u privlačenju domaćih i inostranih gostiju, tako da ćemo na zajedničkom štandu promovisati specifičnu turističku, ugostiteljsku, lovnu i ribolovnu ponudu kladovskog kraja. – objašnjava Mileta Adžić, direktor i vlasnik Vodene zvezde Dunava, novog luksuznog hotela izgrađenog na dunavskom keju. Hotel sa pet zvezdica Vodena zvezda Dunava u novoj sezoni nudi kompletnu fizikalnu terapiju i sistem za simultano prevođenje, što je, za sada, retkost u domaćim hotelima. Opredeljeni smo za kongresni turizam, a do kraja juna imamo ugovorena 32 seminara i dva simpozijuma sa stotinak gostiju.

Direktor opštinske Turističke organzacije Neško Dragišić kaže da se njihovoj ideji o partnerskom nastupu dve vodeće turističko-ugostiteljske firme u Kladovu na predstojećoj sajamskoj priredbi u Beogradu priključila i vinarija privatizovanog kombinata Ključ sa brendiranim vinom Duša Dunava.

Adute za turističku sezonu ima i AD Đerdap turist i to su krstarenje Đerdapskom klisurom šetnim brodom uz prolazak kroz brodsku prevodnicu na Đerdapu I, kao i dobri uslovi za sportske pripreme na otvorenim i zatvorenim terenima Sportskog kampa Đerdap u tvrđavi Fetislam i Sportsko-poslovnom centru Jezero.

– U našoj ponudi novitet je organizovanje radničko-sportskih igara na peskovitoj dunavskoj plaži od oko 500 metara sa desetak takmičarskih disciplina – kaže PR u Đerdap turistu Veljko Komlenić .

Međunarodni sajam turizma u Beogradu traje od 26. februara do 1. marta, a zajednički štand kladovskih turističkih poslenika biće u hali 14 Beogradskog sajma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari