Kao što je i najavio pre nekoliko dana, Živorad Đurić Žića Maradona u sredu je uručio građevinski materijal izbegličkoj porodici u Bradarcu, za obnovu ruinirane kuće. Reč je o porodici Ercegovčević, u kojoj su majka Mira (60) i njeno četvoro odrasle dece, koji su do sada živeli u teškim uslovima, jer kuća prokišnjava, a nema ni kupatilo ni kuhinju.

Maradona je obezbedio kompletan građevinski materijal za obnovu kuće: blokove, cement, gvožđe, kreč. Osim radnika, u obnovi će pomoći i komšije i meštani da bi se kuća završila za mesec dana.

Ovu pomoć Maradona je najavio pre nekoliko dana, kada je na konferenciji za novinare objavio da i dalje nastavlja svoju akciju „Ja sam human, budi human“, u kojoj će ugroženim osnovcima platiti užinu.

– Kad sam u novinama „Reč naroda“ u utorak pročitala tu vest o plaćanju užine, pomislila sam kako bi bilo dobro da i meni taj čovek pomogne. I, evo, kao da me je čuo, njegova pomoć je stigla – kazala je Mirjana Ercegovčević. Ova pomoć nju je toliko dirnula da je počela da plače, pa se rasplakao i sam Maradona.

– Nije u redu da majka sa četvoro dece živi u ovakvim uslovima. Čim sam saznao za njen slučaj, odmah sam obišao stovarišta i evo danas je stigla prva tura u blokovima, a uskoro stižu još dve – kazao je Maradona i dodao da mu je drago kad može da pomogne i da bi taj primer i mnogi drugi trebalo da slede. On je apelovao na sve ljude dobre volje, naročito na gastarbajtere, kojih u velikom broju ima i u Bradarcu, o čemu svedoče njihove velelepne kuće, da se uključe u humanitarne akcije i bar malo pomognu ugroženim porodicama.

Porodica Ercegovčević rodom je iz Mostara, a u Bradarac su pristigli 1989. godine, nakon kraćeg boravka u LJubičevu. Dok se obnova ne završi, oni će živeti u centru sela, u kući koju im je ustupio jedan meštanin. Osim u građevinskom materijalu, Maradona će im pomoći i kupovinom dva metra ogrevnih drva. Spremio je i TV aparat, koji će im pokloniti kad obnova njihove kuće bude završena. Uz pomoć drugih donatora, koji se pridružuju Maradoni, kuća će biti kompletno opremljena nameštajem i kuhinjskim aparatima.

Ovaj poznati humanitarac u Bradarac je došao u društvu sa predsednikom Skupštine grada Požarevca, Banetom Spasovićem, liderom požarevačkog SNS-a.

– Osim Živoradu Đuriću, zahvaljujem se i ljudima iz Mesne zajednice Bradarac, koji su me obavestili o teškim uslovima u kojima živi porodica Ercegovčević. Svi humani ljudi koji žele da pomognu ugroženima uvek će imati otvorena vrata Skupštine grada – poručio je Spasović.

Pomoć za još devet porodica

U Bradarcu ima još devet porodica izbeglica koji žive u montažnim objektima na kraju sela. Maradona nije ni njih zaboravio, već je najavio da će svakoj porodici kupiti po dva metra ogrevnog drveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari