Direktor Javnog preduzeća „Srbijavode“, Goran Puzović, izjavio je da se nada da će početkom septembra početi radovi na sanaciji vodnih objekata oštećenih tokom majskih poplava koje su zadesile Srbiju. Vlada sredinom avgusta usvojila i program obnove saobraćajne ingrastrukture. U program je ušla i deonica pruge Sopot Požarevački – Kostolac.

Na području Požarevca trebalo bi da se hitno sanira desni nasip starog korita Mlave i deo desnog nasipa Mlave uzvodno od Rukumije koji je kontrolisano presečen. Ovi radovi bi trebalo da koštaju oko 2,1 milion dinara.

Vlada Srbije je usvojila program obnove oštećenih vodnih objekata koji podrazumeva hitnu sanaciju. Puzović je ocenio da se ne kasni u tom poslu. Kako je naveo, osnovni zadatak je da se sistem vrati u stanje kakvo je bilo pre poplava, odnosno pre 15. maja. Inače, Vlada Srbije je na sednici koja je održana 14. avgusta usvojila i Državni program obnove u sektoru saobraćaja na područjima poplavl?enim tokom maja ove godine.

Ovim programom predviđena je i obnova pruge između Požarevca i Kostolca. Obnova pruge inicirana je na osnovu zahteva TENT Obrenovac za prevoz uglja za potrebe elektroprivrede, odnosno TENT-a u Obrenovcu i TE „Morava“ u Svilajncu. U cilju realizacije ovog posla, „Železnice Srbije“ a.d. je pristupilo pripremnim aktivnostima za obnovu železničke pruge Požarevac – Sopot Požarevački – Kostolac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari