U okviru javnog rada, u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Crne Gore, NVO „Da zaživi selo“ iz Pljevalja u ovom periodu radi na obnavljanjumobilijara na tri pljevaljska izletišta: Perova luka u Odžaku, Mejtef u Gradcu i Krakalice u Vrulji. Ovaj javni rad se realizuje u partnerstvu sa Sekretarijatom za stambeno komunalne poslove, saobraćaj i vode opštine Pljevlja.

NVO „Da zaživi selo“ je prethodnih godina i oživjela ova tri izletišta, koja su ušla i u turistički prospekt Turističke organizacije Pljevlja, a koja najviše posjećuju pljevaljski izletnici u toku ljetnjeg perioda. „Održavanje ovih izletišta još nije definisano, a usled nebrige samih izletnika stanje parkovskog mobilijara je u velikoj mjeri devastirano. Zbog navedenog odlučili smo da preko javnog rada uposlimo osam lica na period od jedan mjesec koji bi radili na rekonstrukciji devastiranog i na konstrukciji novog parkovskog mobilijara. Zbog vremenskih uslova, novi parkovski mobilijar će biti montiran na proljeće“,kaže Mladen Zorić, direktor NVO „Da zaživi selo“.

Izletište Mejtef se nalazi na 25 km od grada u naselju Gradac, uz samu obalu rijeke Ćehotine. U blizini izletišta se nalaze dva izvora pitke vode i nekropola sa nadgrobnim spomenicima koje je prije nekoliko godina otkrio nabujali potok, kao i još nedovoljno poznat javnosti izvor tople sumporne vode koji je dokazan za liječenje nekih kožnih bolesti. Tu je i rijeka Ćehotina koja bi mogla da bude raj za ribolovce.

Izletište Perova luka se nalazi na oko 10 km od grada, u naselju Odžak, uz obalu rijeke Vezišnice. Na izletištu postoji izvor pitke vode, kao i prostrana livada za rekreaciju na otvorenom. Izletište Krakalice se nalazi na 25 km od grada, malo prije naselja Vrulja, na samom ušću Kozičke rijeke u Ćehotinu. U blizini se nalazi ribolovački dom, revir za mušičarenje, spomenik borcima Treće Sandžačke brigade u Vrulji, crkva u Vrulji, nekropola sa stećcima Marina šuma, kao i „panjevi koji govore“, samoukog vajara Ilije Čabarkape.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari