Humanitarna akcija „Gospojina vraća osmeh na lice“ ove godine je u Novom Bečeju omogućila da jednoj porodici bude renovirana kuća, dok je pripremljeno još aktivnosti koje će olakšati živo sugrađanima. Naime, planiramo je da se pomogne 15 porodica u ovoj opštini. Tako je bar obećao Saša Šućurović, predsednik opštine Novi Bečej.

– Ove godine smo postigli još jedan rekord. Humanitarna akcija „Gospojina vraća osmeh na lice“ usrećiće 15 ljudi. Renoviraćemo kuću u kojoj živi devetoro ljudi, sredićemo još jednu u Bočaru, i kupićemo slušni aparat koji je neophodan devetogodišnjoj devojčici – naveo je Šućurović.

Pošto je sve u znaku jubileja 10. godišnjice Gospojine, organizatori ove manifestacije i humanitarne akcije potrudili su se da u rekordnom roku od 10 dana renoviraju kuću u kojoj su smeštene 3 porodice sa ukupno devet članova. Milica Jugin, koja živi u ovom objektu, kaže da je renovirana kuća stara 110 godina.

– Prezadovoljni smo ovim što su predsednik i opština uradili za nas. U ovoj kući žive tri porodice sa ukupno devet članova. Sama ne bih mogla da saniram taj krov. Niti niko od nas. Imam 13.000 penziju i kredit koji sam morala da podignem, da bih kupila šporet i frižider. Bez supruga sam 27 godina. Ostali stanari su nažalost u sličnoj situaciji, takoreći, socijalni slučajevi – navela je Milica Jugin.

Pored kuće koja je već završena donacijom svih izvođača, firmi koje su radile različite stvari od postavljanja i rentiranja bine do zakupa ugostiteljskih mesta i uz prihod akcije gađanja predsednika balonima sa vodom, prikupljaju se sredstva za renoviranje još jedne kuće u Bočaru, kao i za kupovinu slušnog aparata devetogodišnjoj Ani Kovačević. U prošlogodišnjoj akciji „Gospojina vraća osmeh“ kupljena je kuća za dve socijalno ugrožene porodice iz Kumana u opštini Novi Bečej.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari