Ministarka NIP-a Verica Kalanovićotvorila je prekjuče u Leskovcu renovirani most na reci Veternici, nedaleko od glavne pošte, u prisustvu brojnih zvanica i izvođača radova.


Za sanaciju mosta iz NIP-a je izdvojeno 22,5 miliona dinara, nešto više od 5,5 miliona su sredstva lokalne samouprave, a radovi su izvedeni pre roka.

Po oceni Kalanovićeve Leskovac je grad gde godinama nije ulagano u infrastrukturu. – Renoviranje, odnosno gradnja mosta je događaj kada se svi osećamo lepo, i ja kao ministar, i gradonačelnik i njegov tim i zato istinski želim da ovakvih svečanosti bude mnogo više – rekla je Verica Kalanović.

Gradonačelnik Leskovca Slobodan Kocićje ocenio da je zadovoljan saradnjom sa NIP i ministarkom Kalanović, dodajući da je ove godine realizovano nekoliko strateških programa, pre svega u oblasti infrastrukture koji će biti od velikog značaja za leskovački kraj, a da će akcija obnove i gradnje novih objekata biti nastavljena i naredne godine.

Leskovačkoj opštini iz Nacionalnog investicionog plana za 2010. godinu odobreno je osam projekata vrednih 312 miliona dinara. Grad Leskovac je za realizaciju u 2011. godini NIP-u podneo osam projekata ukupne vrednosti 400 miliona dinara. Jedan od najznačajnijih projekta za Leskovac je rekonstrukcija Narodnog pozorišta. Prema ranijoj zamisli, ti radovi trebalo je da budu obavljeni ove, ali je zbog besparice i nedostatka kompletne dokumentacije sve odloženo za 2011. godinu, a ukupna vrednost te investicije je 60 miliona dinara.

Za obilaznicu 60 miliona

Najvažniji objekat koji se ove godine gradi iz NIP-a je obilaznica u dužini od 775 metara. Rečje o jednom od najvažnijih programa ne samo za centar Jablaničkog okruga nego i za susedne opštine, pre svih Lebane i Bojnik. Za ovaj objekat iz Nacionalnog investicionog plana odobreno je 60 miliona dinara, a 130 miliona su dodatna sredstva za gradnju nadvožnjaka. Kompletna izgradnja obilaznice oko Leskovca, u dužini od četiri kilometra, biće okončana 2012. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari