Visoka državna delegacija Kraljevine Jordan boravila je u utorak u Pljevljima, gdje ih je primio gradonačelnik dr. Miloje Pupović. Nakon posjete opštini delegacija je obišla Husein pašinu džamiju, a potom nekadašnju vojnu fabriku „Optel“, gdje ih je menadžmet fabrike upoznao sa trenutnim stanjem i mogućnostima ove nekada vrlo uspješne vojne fabrike.


Na kraju je izraženo je obostrano zadovoljstvo što je došlo do jedne ovako značajne posjete. „Mi smo visoku delegaciju Kraljevine Jordan upoznali sa resursima i bogatstvima naše opštine, predstavili sve ono šta bi naša opština mogla da ponudi za investiranje. Konkretno smo obišli fabriku „Optel“ a to je kao što su se i oni uvjerili jedna zastarjela tehnologija ali u smislu prostora ona bi možda mogla biti interesantna za ulaganje“, rekao je predsjednik opštine Pljevlja dr Miloje Pupović.

Ni gosti nisu krili zadovoljstvo ovom posjetom. „Naša posjeta je uslijedila nakon posjete predsjednika Vujanovića našoj zemlji, a cilj naše posjete je da pronađemo načine za saradnju između Crne Gore i Jordana. Mogućnosti za saradnju su velike i one se ogledaju kako u ulaganjima tako i u razmjeni iskustava, odnosno ljudskog kapitala. Pošto sam ja vojni general mene posebno interesuje vojna industrija, zbog toga sam i došao u Pljevlja i posjetio ovu fabriku. To je ono što nas interesuje i ja se nadam da ćemo moći uspostaviti neku saradnju“, rekao je Mufareh Al-Tarawneh vođa državne delegacije Kraljevine Jordan.

Nakon posjete „Optelu“ delegacija iz Jordana je posjetila i preduzeće „Vektru Jakić“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari