Serena Vilijams ponovo je dokazala da je ubedljivo najbolja teniserka današnjice. U finalu Olimpijskih igara počistila je Mariju Šarapovu sa 6:1, 6:0, a pošto nije mogla da priča nakon osvajanja zlata zbog obaveza u dublu, zamolila je da sačuvamo pitanja i da će ekskluzivno za Danas pričati po njegovom završetku. Tri sata čekanja se isplatilo. Prema dogovoru, mlađa od sestara Vilijams, pristala je da govori za naš list, a razgovor smo, naravno, počeli pitanjem o Novaku Đokoviću.

Kakvo je vaše mišljenje o najvećoj srpskoj sportskoj zvezdi?

– Mnogo volim Novaka. U stvari, ja ga prosto obožavam. On je jedna od onih osoba koja vas uvek natera na osmeh. Kad god ga sretnem, uvek se zajedno šalimo. Pun je pozitivne energije i ima odličan smisao za humor. Nema potrebe da o njegovim teniskim kvalitetima trošim reči. Zaista je odličan igrač. Uvek navijam za njega, bez obzira protiv koga igra. Veliki sam njegov obožavalac.

Nakon Vimbldona, sa velikom lakoćom ste osvojili i zlato u Londonu. Da li je to potvrda da ste u životnoj formi?

– Ne bih išla toliko daleko. Činjenica je da uživam ovde. Igram dobro, odlično se osećam kada sam na terenu, imam puno energije i što je najbitnije od svega – zdrava sam. Raduje me i to što se nisam zasitila ovim trofejima i jedva čekam novu priliku da igram. Mislim da u mojoj igri ima još mnogo prostora za napredak.

Najbliži članovi porodice i prijatelji su uvek uz vas i prate vas na svim turnirima, bez obzira, kada, gde i protiv koga igrate. Koliko vam znači ta podrška?

– Moja loža je uvek puna ljubavi. To mi mnogo znači. Uz mene su i u dobru i u zlu. Tako je na terenu, ali i van njega. Prošla sam u poslednjih godinu dana kroz jako težak period, a oni su bili moj oslonac. Zato uživam da sa njima delim uspehe u tenisu i oni su neizostavni deo moje karijere – zaključila je Serena Vilijams.

Marija zaslužuje prvo mesto

Marija Šarapova će od ponedeljka biti prva na WTA listi. Da li mislite da je to pravedno nakon što je protiv vas u finalu osvojila samo jedan gem?

– Ona igra dobro od početka godine. Mislim da joj je ovo čak sedmo finale. Ja sam imala kiks na Rolan Garosu, a i u velikom sam zaostatku zbog višemesečnog odsustva zbog povrede. Zato ona zaslužuje da bude prva na listi, a ja ću se truditi da se što pre vratim na to mesto. Ona, Azarenka i Radvanska su odlične teniserke i sve tri su u dobroj formi. Volim da se nadmećem sa njima – iskrena je Serena.

 

Titula i u ženskom dublu

Serena Vilijams je osvojila zlatnu medalju i u ženskom dublu pošto je sa sestrom Venus u finalu savladala češku kombinaciju Lusi Hradecka – Andrea Hlavackova sa 2:0 (6:4, 6:4). Serena i Venus su bile najbolje u dublu i 2000. u Sidneju, odnosno 2008. u Pekingu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari