Zahuktava se trka velikih evropskih timova za Partizanovim defanzivcem Ivanom Obradovićem. Dvadesetjednogodišnji levi bek prvaka Srbije i naše najbolje selekcije, posle jednonedeljnog predaha od Evropskog prvenstva mladih reprezentacija u Švedskoj, priključiće se danas pripremama kluba u kojem je proveo ceo fudbalski vek, ali pitanje je da li će se i koliko još u njemu zadržati.

Gotovo da nema jačeg i popularnijeg kluba u Španiji, Italiji i Nemačkoj koji nije upravi „parnog valjka“ odavno signalizirao da je zainteresovan za ovog, u oba pravca igre veoma korisnog, inteligentnog i skromnog fudbalera. Udicu je bacio i holandski Ajaks u kojem bi on sam najradije nastavio karijeru, ali niko to još nije uobličio u zvaničnu ponudu i poslao je u Humsku 1.

Svi čekaju današnji početak prelaznog roka u većini evropskih zemalja, koji će potrajati sve do dalekog 31. avgusta. Ima, dakle, više nego dovoljno vremena da se sačeka kupac spreman da izbroji najmanje pet miliona evra (poslednja cena obeštećenja) za prevremeni raskid ugovora crno-belih i jednog od najvrednijih bisera njegove Omladinske škole u poslednjih nekoliko godina. Ni to što trener Jokanović i Obradovićevi saigrači boga mole da do toga ne dođe, ni to što se bliži dvomeč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona sa velškim Rilom (14/21. jul) ne znači da će brzonogi bočni igrač zadnje linije, sjajnog centaršuta, biti sa Moreirom, Krstajićem i ostalima kada budu vojevali poslednje bitke za plasman u elitno takmičenje. Mada nema rupu u klupskoj kasi, kao ogroman broj domaćih klubova, Partizan je rešen da pre eventualnog, bogatog unovčavanja učešća u LŠ budžet za sledeću sezonu pokrije prodajom svog najtraženijeg prvotimca, kao što već dugo čini. Zato ne bi trebalo da predstavlja iznenađenje ako Obradović ode tek za mesec dana, jer se i pre dešavalo da standardni starteri razduže opremu usred ili na kraju priprema.

Nije, međutim, nemoguće da Ivan ostane do zime na istoj adresi, jer klub nije primoran da se budzašto odrekne jednog od najvažnijih fudbalera u igri crno-belih. Rasplet iščekuju i njegovi mogući zamenici Krstajić i Brežančić, koji je juče sa Tomićem i Jovanovićem odradio prvi trening posle EP za mlade, dok će Fejsa to uraditi danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari