Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio je juče da do početka nove školske godine neće biti završena sanacija svih osnovnih i srednjih škola pogođenih zemljotresom u Kraljevu, ali da to neće dovesti u pitanje redovno izvođenje nastave.

Ministar je u Kraljevu rekao da će do početka nove školske godine biti sanirano 12 od ukupno 23 školska objekta, oštećena u zemljotresu koji je pogodio taj grad 3. novembra 2010. godine. Do 20. septembra biće završena sanacija još tri škole, dok će radovi na ostalim objektima biti završeni 1. oktobra. „Radi se danonoćno, škole se obezbeđuju statički i seizmički da bi deca bila bezbedna. Mi ćemo tokom jeseni i na proleće iduće godine nastaviti ulaganje u osnovne i srednje škole u Kraljevu, jer ćemo imati sredstva Evropske investicione banke, tako da ćemo sve radove koje ne budemo završili sada, završiti tokom sledeće školske godine“, kazao je on.

Obradović je naveo da nijednog trenutka izvođenje nastave neće biti dovedeno u pitanje, a da je nedostatak novca razlog zbog kojeg sanacija škola u Kraljevu nije završena na vreme. 

U ponedeljak o besplatnim udžbenicima

Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio je juče da će u ponedeljak, 15. avgusta, biti poznato kojim tempom izdavači završavaju besplatne udžbenike za prva tri razreda osnovne škole u narednoj školskoj godini. „Sasvim će biti dovoljno vremena da se ti udžbenici distribuiraju i mi smo u Ministarstvu već razgovarali o isporukama sa izdavačima. Dostavićemo im spiskove škola pojedinačno, kako bi tačno znali gde koji komplet ide“, rekao je Obradović. On je ocenio da je projekat podele besplatnih udžbenika ušao na „velika vrata“ u obrazovni sistem Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari