Loši vremenski uslovi u Benidormu nisu samo poremetili raspored treninga srpskih tenisera tokom nedelje, već su usled dodatnog pogoršanja poremetili i program odigravanja prvog kola Svetske grupe protiv Španije. Zbog jakog olujnog vetra koji je srušio deo tribina na montažnom stadionu u letovalištu blizu Alikantea, najbolji igrači Srbije i Španije nisu mogli da izađu na teren u petak. Kompletan raspored pomeren je za 24 sata, pa će Španci i Srbi danas ukrsiti rekete.

Prema ranijem planu, prvi mečdana biće biti duel Novaka Đokovića i Davida Ferera. Potom će na teren Janko Tipsarevići Rafael Nadal, a zatim i dublovi, pod uslovom da mrak ne prekine igru. Naravno, preduslov da ovoga puta bude ispoštovan raspored je da vreme bude u „službi“ sporta i tenisa.

– Pokušali smo da igrače izolujemo od svega. U hotelu smo imali kondicione treninge, blizu je i golf teren, na koji smo ih vodili kako bi se opustili i kako ne bi bili u zatvorenom prostoru. Trenirali smo i u osnovnoj školi u Benidormu, gde smo pored tenisa na tvrdoj podlozi igrali i basket – izjavio je selektor Dejvis kup selekcije Srbije Bogdan Obradović.

Prema pravilima Dejvis Kupa meč između Španije i Srbije može da traje do utorka.

– Sa naše strane učinićemo sve kako bi se mečevi završili što pre. U slučaju da ne bude gotovo u nedelju, obavezni smo da ostanemo ovde i u ponedeljak. Eventualni nastavak meča u utorak možemo, ali ne moramo da prihvatimo. Bilo bi zaista teško da ostanemo do tada, jer svi naši igrači imaju rezervisane avionske karte za SAD, gde će sledelje nedelje igrati na turniru Masters serije u Indijan Velsu – obajsnio je Obradovići poručio da su Teniski savez Srbije i Dejvis kup reprezentacije od organizatora tražili zvaničan dokument kojim se igračima i navijačima garantuje bezbednost.

Troicki umesto Đokovića u dublu?

Stručni štab Srbije razmišlja o mogućnosti da pored Nenada Zimonjića u dublu igra Viktor Troicki, koji bi zamenio Novaka Đokovića.

– Đokovićbi trebalo da u dva dana igra dva singl meča, što će biti veliki napor za njega. Zato razmišljamo da ga u dublu zamenimo Troickim – izjavio je selektor Srbije Bogdan Obradović.

SUBOTA, singl (10.00): Ferer – Đoković, Nadal – Tipsarević, dubl: Zimonjić/Đoković(Troicki) – Robredo/Lopez. NEDELJA, singl (11.00): Nadal – Đoković, Ferer – Tipsarević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari