Obrazovna reforma treba da odoleva političkim promenama

Zlatko Grušanović, novi direktor Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja

Ostavite komentar


  1. Taj novi plan i program koji ZUOV pravi mogu sad odmah da okače mačku o rep. Dok ne uradite empirijsko istraživanje u školama kako deca reaguju na sadržaje programa, dok o tome ne anketiraju relevanran broj nastavnika – sve promene su besmislene i zasnovane na nesigurnim pokazateljima. Mišljenje stručnaka koje se ne temelji na istraživanju je i dalje samo subjektivno mišljenje. Bolje ne trošiti energiju na takve inovacije.

  2. Ako je stanje u našem školskom sistemu toliko loše, ko onda pored direktora može imati najveću odgovornost? Nastavnici? A odakle oni tu? Ko im je dao dnevnik u ruke? Kako da se tu nađu i tim zvanjem zakite potpuno nepismeni ljudi i da kao takvi stvaraju kadar ove zemlje. Najveći problem je u tom nastav nom kadru, sa ko zna kakvim diplomama i, uopšte, ko zna kakvom etikom. Hiljadu i jednu reforrmu možemo sprovoditi, ali dok nastavnici ne budu najbolji (najobrazovaniji) kadar ove zemlje, neće biti napretka ni u jednoj branši ovog društva. Zemlja će se najbolje i najbrže izvući iz sveopšte krrize ako nastavnici budu najbolji; inženjeri, lekari, matematičari, ekonomisti, pravnici,….To se može desiti kada ovo shvate oni koji to treba i da obezbede – direktori škola. Oni će to shvatiti kada im (zakonski) budu jasno propisani kriterijumi prilikom prijema radnika.

Ostavite komentar


Društvo

"Ukoliko ne znate, ovi teški metali su direktni uzročnici kancera": Poslanica iz Bora odgovorila novom direktoru "Srbijašuma" 10

„Ukoliko ne znate, ovi teški metali su direktni uzročnici kancera“: Poslanica iz Bora odgovorila novom direktoru „Srbijašuma“

Na izjavu novog direktora JP "Srbijašume" Krsta Janjuševića da u blizini svih rudnika u Srbiji, uključujući i Bor i Majdanpek, nije zabeleženo zagađenje zbog proizvodnog procesa i da je zagađenost vazduha u Boru na, kako je istakao, "istorijskom minimumu", reagovala je narodna poslanica Stranke slobode i pravde (SSP) iz Bora, Irena Živković, da on svesno dovodi u zabludu građane Srbije, ali prvenstveno Borane o zagađenju kojem su izloženi i to svakodnevno.

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.