Obuka prosvetnih savetnika o mentalnom zdravlju mladih

Ostavite komentar


  1. Od svega ostaće samo slika, da je stave u ram. Prijateljski savet dugogodišnjeg roditelja – za početak uposlite troduplo više pedagoga, psihologa i defektologa, otvorite savetovališta za mlade u svim domovima zdravlja bez normiranja na broj stanovnika. Ovo samo za početak .

  2. Браво госпођо Милице, право и центар!
    Госпођо Светлана, психолозима је намењено да слушају непсихологе – просветне саветнике да им држе курс на тему менталног здравља и да од педагогије и школске психологије праве клиничку. Психолози, педагози, психотерапеути – ПОБУНА!!!

  3. Kad bi nam se više skinuli sa grbače i ostavili da radimo svoj posao: podučavamo muzičko, fiziku,…
    Sve ostalo postoje stručna lica: roditelji, psiholozi, pedagozi, dr,policija…
    Dokle god nemamo nikakvih prava i dokle god nas roditelji prijavljuju, NE pada mi na pamet da razgovaram sa decom ni o čemu drugom, osim mog predmeta. T.A.Č.K.A

  4. U redovima prosvetnih savetnika nema ili ima veoma malo psihologa i pedagoga. Tamo su najčešće preambiziozni nastavnici fizičkog, tehničkog i sličnih predmeta. I oni sada završe kurs od tri dana i uče psihologe i pedagoge ono što su oni učili godinama. Osim toga, na ovaj način pokušavate da svu odgovornost prenesete na dva stručna saradnika u školi. Recimo, ja ću odbiti da idem na ovu „edukaciju“. Pre ću to vreme iskoristiti za rad sa svojom školskom decom, nego da dozvolim da mi ispirate mozak. Zar nemate nimalo dostojanstva? Zar ne možete da kažete Ne ministarki zdravlja, koja sa svojom strankom već godinama urušava sve iole normalno u Srbiji

  5. Zašto osmesi na vašim licima? Tužno, i vi ste doprineli urušavanju obrozovanja.

  6. A koliko kosta dnevnica edukatora za ovaj dvodnevni kurs strucnog usavrsavanja, pa puta broj skola? Misliti i o tome.

  7. Dok god se zove samo „brazovni sistem“, vaspitanje će biti u drugom planu. Ne može se neko obrazovati ako je nevaspitan i obrnuto.

  8. Podrska za ovakvu vrstu edukacije prosvetnim radnicima. A sta cemo sa njima samima, posto jako dobar broj istih nema ni p od pedagogije, dacu nam obrazuju ne profilisani kadrovi. A kada kazem ne profilisani, mislim na psihicko zdravlje prosvetnog radnika.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.