Obuka za 34 mališana 1

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić obišao je odmaralište Crvenog krsta „Bagremara“ u Bačkoj Palanci, gde boravi trideset četvoro dece, iz osam vojvođanskih opština koje spadaju u drugi treći i četvrti stepen kategorije razvijenosti, socijalno ugroženih porodica.

U periodu od 30. jula do 3. avgusta mališani iz Apatina, Bačke Topole, Žabalja, Kule, Malog Iđoša, Sombora, Sremske Mitrovice i Titela pored odmora i zabave prolaze kroz obuku u okviru Letnje škole Crvenog krsta.

Crveni krst Vojvodine kroz svoje dve aktivnosti odmora i oporavka dece, i Letnje škole, radi na motivaciji dece i mladih, i razvijanju humanizma, tolerancije i solidarnosti, čime se ujedno ublažavaju se posledice siromaštva u najugroženijim kategorijama. Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku je u 2017. godini Crvenom krstu Vojvodine opredelio 15 miliona dinara za realizaciju brojnih programskih aktivnosti, dok je za realizaciju ovog kampa i kampa koji će se održati na Vršačkom bregu, ove godine, za još trideset dvoje dece opredeljeno 960.000 dinara.

Vuletić je u okviru posete prisustvovao i radionici pružanja prve pomoći, a u razgovoru sa predstavnicima Crvenog krsta Vojvodine, predsednikom Dejanom Ukropinom, sekretarkom Lidijom Ric Rihter i sekretarom Crvenog krsta Bačka Palanka, Branislavom Šobotom, istakao je da će inicijativa Pokrajinskog sekretarijata biti da se sredstva za socijalnu zaštitu i sredstva namenjena Crvenom krstu Vojvodine u narednoj godini povećaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari