Strah od nepoznatog je uobičajen kod trudnica, mogle su čuti buduće mame u novobečejskom Domu zdravlja, gde je realizovana takozvana „Školica za trudnice“ u septembru i oktobru.

Buduće mame upoznate su sa fizičkim i psihičkim promenama koje prate trudnoću, razgovaralo se i o zdravoj ishrani i zdravim stilovima života. Radionice su vodili psiholog, babica, savetnica za dojenje i ginekolog.

– Trudnice su se interesovale oko vađenja plodove vode i ekspertnog ultrazvuka, zašto ga treba raditi i koji je njegov značaj. Uglavnom, dotakli smo se raznih tema i glavne problematike trudnoće. Ja sam zadovoljan i rekao bih da ne bi bilo loše da takav projekat ima kontinuitet – objašnjava dr Margarit Ekovoju, specijalista ginekologije. Cilj „Školice za trudnice“ je priprema za porođaj i saradnja sa akušerima, objašnjavaju u Humanitarnom centru „Suncokret“, koji je realizovao ovaj projekat. Obuka budućih mama je finansirana od strane Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju. Partner u projektu je bio Dom zdravlja Novi Bečej, u čijim se prostorijama rad „škole“ odvijao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari