Narednih dana trebalo bi da bude nastavljen veliki posao na izgradnji drugog dela obilaznice oko Inđije, nakon čijeg završetka se očekuje da saobraćajne gužve u samom gradu budu znatno smanjene, jer svakodnevno kroz centar grada prođe više od 30.000 vozila, što stvara zagušenja.

– S obzirom na to da kroz centar Inđije dnevno prođe više desetina hiljada vozila, nastavak izgradnje ovakve saobraćajnice je neophodan – rekao je zamenik direktora Direkcije za izgradnju opštine Inđija Milivoje Simić i dodao da će nakon njene izgradnje frekventnost vozila u naseljenom mestu biti znatno manja. On je istakao da će nakon završetka obilaznice stari novosadski put dobiti oznaku lokalnog, a nova obilaznica će biti glavni put na koji će se usmeravati saobraćaj iz pravca Beograda i Novog Sada.

Prvi deo obilaznice izgrađen je prošle godine u severoistočnoj radnoj zoni, dok se drugi deo gradi kao servisna saobraćajnica za Grundfus i IT park u dužini od oko pet kilometara i izlaziće na drugi kružni tok na putu za Nove Karlovce. Radovi čija vrednost iznosi oko 130 miliona dinara će najvećim delom biti finansirani sredstvima Nacionalnog investicionog plana.

Poslednji deo obilaznice trebalo bi da bude izgrađen tokom naredne godine i prolaziće kroz industrijsku zonu pored fabrike „Henkel“, a završavati se na izlazu iz Inđije prema Staroj Pazovi kod stovarišta Apatinske pivare. Izgradnjom i tog dela obilaznica oko Inđije bi u potpunosti bila završena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari