Tužilac za ratne zločine Srbije Vladimir Vukčević i Glavni tužilac BiH Goran Salihović sastali su se juče u Sarajevu u okviru redovnih operativnih sastanaka u sprovođenju regionalne saradnje dva tužilaštva ustanovljene Protokolom o ustupanju informacija i dokaza, saopštilo je srpsko tužilaštvo.

Na sastanku je razgovarano o realizaciji projekta „Regionalni oficiri za vezu“ u oba tužilaštva, na osnovu Protokola, koji će boraviti na terenu u partnerskom tužilaštvu kao predstavnici svojih institucija, kako bi se tehnički i vremenski ubrzala saradnja na konkretnim predmetima.

Na sastanku je razgovarano i o predmetima na kojima zajednički rade dva tužilaštva, a u kojima se u narednom periodu očekuju zajedničke aktivnosti, čime će, sasvim sigurno, biti zadovoljne porodice žrtava jer će se desiti značajni pomaci u postupanju. Tužilac Vukčević je pohvalio rad i aktivnosti Tužilaštva BiH u protekle dve nedelje kada je realizovano više od osam značajnih i opsežnih akcija u kojima je lišeno slobode više od 75 osoba, a od tog broja oko 20 osumnjičenih je uhapšeno u predmetima ratnih zločina, ističe se u saopštenju.

Intenzivna saradnja

Tužilac Vukčević je podvukao da je ovaj, najfrekventniji, period rada Tužilaštva BiH od kada postoji ova institucija, jasan pokazatelj da je moguća efikasna borba protiv svih vrsta krivičnih dela u uspostavljanju vladavine prava u regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari