"Vreme je da đačke knjižice ostanu prazne, odeljenjska veća neodržana": Forum beogradskih gimnazija reagovao na napad na nastavnicu zbog ocene 1foto EPA-EFE/JULIEN WARNAND

Vreme je da đačke knjižice ostanu prazne, odeljenjska veća neodržana, a ocene nezaključene, saopštili su iz Foruma beogradskih gimnazija reagujući na jučerašnji napad majke učenika petog razreda na nastavnicu biologije zbog ocene, u Osnovnoj školi „Jovan Dučić“ na Novom Beogradu.

„Događajima od jučerašnjeg dana škola je definitivno ukinuta! Ukinuli su je bahati, nasilni i primitivni kojima su glavni argumenti bile i ostale pesnice, ukinuli su je oni koji su se posle svakog ovakvog događaja krili `iza procedura koja je ustanova preduzela`, ali smo je najviše ukinuli mi nastavnici jer ćutimo. I zato ovo saopštenje predstavlja poziv, ne samo da se ne podele knjižice, već da se ne održe veća kojima bi bio zaključen uspeh svim učenicima osim maturantima, ali ujedno i poziv da se ukine ovakva škola, jer ovakva nam ničemu ni ne služi. Umesto da predstavlja srećnu, zajednicu škola je prerasla u poligon za nasilje i kao takva doživela je svoj potpuni fijasko“, kaže za Danas Aleksandar Markov, predsednik Foruma beogradskih gimnazija.

Podsetimo, juče je majka učenika petog razreda fizički napala nastavnicu u zbog ocene u Osnovnoj školi „Jovan Dučić“ na Novom Beogradu.
Pretučena žena je prevezena u bolnicu, nastava je obustavljena, a deca su puštena kućama.

Zaposleni su očajni, uznemireni zbog, kako kažu, još jednog u nizu napada na kolege.

Incident tokom drugog časa

Incident se dogodio u toku drugog časa. Majka jednog učenika je došla u školu i tražila da se vidii sa nastavnicom biologije.

Nastavnica je sišla dole, a majka dečaka je pitala zašto je njenom detetu zaključena ocena dva kada ima prosek za tri, ispričala je jedna od zaposlenih, svedok događaja u toj školi koja je želela da ostane aninimna.

Nastavnica biologije je, kako je ispričala sagovornica N1, majci predočila da on nema prosek za tri i pozvala je u svoj kabinet kako bi joj to i pokazala u elektronskom dnevniku.

Majka burno reagovala

Kada joj je koleginica objasnila da se sabiraju ocene iz oba polugodišta, majka je burno reagovala i rekla da će da ide kod direktorke sa čim se složila i nastavnica.

„Izašla je iz kabineta, tada je počeo veliki odmor ali majka se odjednom vratila. Samo je čula kako su lupila vrata, povukla je za kosu, oborila na pod, lupala njenom glavom o pod, govorila ružne reči, da će da je prebije, šutirala je nogama dok je ležala na podu“, ispričala je sagovornica N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari