Od 1. januara cena testiranja na lični zahtev 9.000 dinara

Ostavite komentar


  1. Какав безобразлук! Уместо да спусте цену, намерно су подигли да малтертирају наше грађане и стране држављане кад се буду враћали тамо где живе и раде.. Само да узму новац, све је у новцу, одвртани су..

    1. Cek, jel ti.mislis da doktori rade za dzaba ili treba da rade za dzaba? Da nisi ti malo odvratan?

      1. Medicinski fakultet je nabavljao testove po deset evra.
        U međuvremenu su pojeftinili, cena jednog je oko pet evra.
        Cena je, očigledno previsoka, realna bi bila oko 3.000 dinara.
        Pored toga, duže od dvadeset godina od plate mi odbijaju vrlo značajan iznos za zdravstvo, u jednom periodu je bilo 12% od bruto plate.
        Dakle, jesu odvratni.

      2. Да ли си заиста толико глуп да мислиш да ће тај новац отићи медицинским радницима?

  2. – Podizati cenu pcr-testu koji još uvek koriste samo državne klinike i koji je i dan-danas ostao nepouzdan, za 50% je krajnje bezobrazno i bezobzirno.
    – Otimati uplašenim gradjanima novac za nešto što i sada (6.000 din) ima, s obzirom na tačnost rezultata (50/50), previsoku cenu je vrhunac drskosti.
    – Umesto da se cena pcr-testa spusti i tako ga učini dostupnim većem broju ljudi, dilkani u/na vlasti rade obrnuto. Sada će, umesto omasovljenja testiranja, doći do pada broja testiranih a šta to znači, razumnima je jasno.

  3. Na aerodromu u Istanbulu PCR test 30€, rezultat se dobije za manje od 2 sata…

  4. umesto da pada cena testiranja, ona poskupljuje. (neka moja rodbina se 3 puta u danskoj testirala na koronu, besplatno, jednom cak na sred ulice, onako u prolazu)
    poskupljuje TV pretplata.
    ovi su stvarno sastrugali sve sto su mogli, ladno su probili dno kace

    1. …. A za nekoliko godina, ovo je samo predlog, da se podigne kredit za pcr test, pa onda da se isplacuje, nema para, dodju izvrsitelji…..

  5. Dinar nije oslabio u odnosu na €, znači cena testa u nabavci nije skočila a vrlo moguće da je i pala ( npr. kao cena maski, alkohola itd.) pa me baš zanima koje je opravdanje za ovo poskupljenje osim ALAVOSTI I BEZOBRAZLUKA !!

  6. Ljudi uzmite se u pamet…testovi su kupljeni 2018 godine…brojni su dokazi tome…Ovi testovi uopšte ne sluze za dijagnostiku…to je i njihov nagradjeni izumitelj rekao…Ovim nacinom propala srpska vlada vraca pare koje je uzurpirala jos 2018.godine….to je bilo oko 9 miliona dolara……

  7. Bravo-više neće da nam dolaze ,,puni love,, ni ,,naši,, iz EU…biće- to što čuješ sa RTS-tako je….a ,,mi,, odavde iz naše SRB smo odavno ugasili…

  8. Pocetkom marta meseca nabavna cena testa je bila oko 10€, tako da je i 6000 bila PLJACKA (5 puta zarada na testu). Danas je nabavna cena testa oko 5€ a cenu testiranja digli 50%! Prodajna cena test … sitnica – jedva 15 puta uvecana! Nezajazljivost bez granica.

Ostavite komentar


Društvo

Sutra počinje pripremno ročište Urošu Blažiću 10

Sutra počinje pripremno ročište Urošu Blažiću

U sudnici Okružnog zatvora u Beogradu sutra će biti održano pripremno ročište pred početak suđenja Urošu Blažiću, okrivljenom da je u Malom Orašju i Duboni iz automatske puške i pištolja 23. maja prošle godine ubio devetoro mladih i pokušao da ubije još 20, od kojih je 12 teško ranio.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.