Meštani sela Ponor u pirotskoj opštini od letos nemaju vodu u seoskom vodovodu jer je izvorište presušilo i svakog dana pirotsko Javno preduzeće Vodovod i kanalizacija šalje po dve cisterne vode u to selo u kome živi oko 300 ljudi.

Direktor Vodovoda Zoran Nikolićrekao je da su cisterne koje to preduzeće šalje od 16. avgusta ublažile problem ali da ga nisu rešile.

– Razgovarali smo sa predstavnicima Mesne zajednice o rešavanju problema. Morali bismo da uradimo projekat i mrežu dužu od sedam kilometara od sela Suvodol do Ponora. Sve to košta. Za sredstva ćemo konkurisati kod određenih ministarstava a potražićemo pomoći opštine – kazao je Nikolić.

– Izvorište je na pet kilometara prema Beloj Palanci ali je letos presušilo. Na svu sreću dobijamo cisterne vode iz Vodovoda. Od 16. avgusta slavine u seoskom vodovodu su potpuno suve. Ne znamo šta bismo radili da nije ovih cisterni. Morali bismo i stoku da teramo na Nišavu – kaže predsednik Saveta Mesne zajednice Ponora Milorad Rančić.

Rančićje kazao da su predstavnici te Mesne zajednice razgovarali sa rukovodstvom Vodovoda radi nalaženja najboljeg rešenja i da se nada da će Vodovod preuzeti upravljanje seoskim vodovodom.

Meštanka Branislava Golubovićkaže da selo ima vodovod i kupatila ali nema vodu.

– Muka je ovo velika da u buradima, kantama i balonima svakog dana teglimo vodu kući za najosnovnije potrebe – kazala je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari