Organizatori humanitarnog festivala pod nazivom „Hepicentar“, koji se u Kraljevu održava od 23. do 25. juna, najavili su na jučerašnjoj konferenciji za novinare učešće 19 afirmisanih i neafirmisanih bendova sa oko stotinu muzičara.


Prema rečima Dragana Blagojevića, člana Organizacionog odbora festivala, svi bendovi nastupiće bez honorara, a sav prihod sa koncerata biće usmeren na račun za pomoć Kraljevu za sanaciju posledica zemljotresa.

Prve večeri, 23. juna, održava se tradicionalni, šesti festival hard roka na kojem su učešće najavili bendovi „Stormbringer“, „Santos Brothers“, „Rock House band“ i „Kraljevski apartman“. Za njihove nastupe ulaz je besplatan.

U petak 24. juna, između ostalih, nastupiće „Gama zrak“, „Atomsko sklonište“, „Galija“ i „Divlje jagode“, a u subotu, 25. juna „Yu grupa“, „Van Gogh“ i Dado Topić.

Na platou duž gradske plaže biće montirana tri šanka ukupne dužine 25 metara sa dva pulta za hranu, a unošenje pića biće zabranjeno. Organizatori kažu da im i vremenska prognoza ide naruku jer se za sve tri večeri predviđa vedro i toplo u večernjim satima.

Prema rečima Aleksandra Vulića, predsednika kraljevačkog moto kluba „Kings kros“, čiji su članovi za pomoć Kraljevu animirali svoje prijatelje iz celog sveta, za subotu, 25. jun, planiran je veliki defile bajkera kroz centar grada.

Gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović zahvalio je svima koji pomažu ovu humanitarnu akciju i izrazio je zadovoljstvo što će grad pogođen zemljotresom slikama festivala „Hepicentar“ u svet poslati poruku da je ubuduće, posle katastrofe koja ga je zadesila, spreman za mnogo lepše stvari.

Dnevna ulaznica 300 dinara

Organizatori festivala rekli su da očekuju najmanje 12.000 posetilaca i oko hiljadu bajkera za koje će na gradskoj plaži biti organizovan moto-kamp. Moto-kamp će biti besplatan za bajkere koji kupe dvodnevnu ulaznicu.

Dvodnevne karte po ceni od 500 dinara mogu da se kupe samo u pretprodaji i ostalo ih je još oko 460, a dnevna ulaznica košta 300 dinara.

Za festival vlada veliko medijsko interesovanje, do sada su akreditovane 22 redakcije sa 35 novinara, snimatelja i foto-reportera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari