U Srbiji živi oko 1.200 obolelih od side, a u Vojvodini 200, izjavio je juče koordinator omladine JAZAS Novog Sada Vukašin Grozdanović. Na Pravnom fakultetu u Novom Sadu se od 8. do 12. jula održava treći Regionalni samit mladih jugoistočne Evrope u prevenciji HIV/AIDS, čiji organizator je omladina JAZAS-a.

U Srbiji živi oko 1.200 obolelih od side, a u Vojvodini 200, izjavio je juče koordinator omladine JAZAS Novog Sada Vukašin Grozdanović. Na Pravnom fakultetu u Novom Sadu se od 8. do 12. jula održava treći Regionalni samit mladih jugoistočne Evrope u prevenciji HIV/AIDS, čiji organizator je omladina JAZAS-a. Program Regionalnog samita biće realizovan kroz tri radne grupe: za prava osoba koje žive sa HIV/AIDS, za strukturu i finansiranje organizacija, i za pregled standarda u prevenciji side u odnosu na 2005.
Tokom samita Novi Sad će posetiti 40 mladih ljudi iz 11 zemalja regiona, i predstavnici iz Slovačke, Španije, Somalije i Jermenije koji se aktivno bave problemima HIV/AIDS. Grozdanović je naveo da je brojnost učesnika ovogodišnjeg samita rezultat dobre koordinacije volontera JAZAS-a koji će ove godine ići u Bugarsku i Grčku radi saradnje sa njihovim organizacijama.
Rajko Bulatović iz Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo i socijalnu politiku rekao je da u Vojvodini postoji „HIV mreža“ u koju su uključene sve zdravstvene institucije, Crveni krst Vojvodine i omladina JAZAS-a. Projekat Omladine JAZAS-a su podržli vojvođanski Sekretarijat za zdravstvo i socijalnu politiku i Sekretarijat za sport i omladinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari