"Od Belivuka i Miljkovića nema sakrivanja": U Specijalnom sudu nastavljeno ispitivanje svedoka saradnika 1foto FoNet Marko Dragoslavić

Marko Miljković, koji je uz Veljka Belivuka optužen da je vodio kriminalnu grupu odgovornu za sedam ubistava, danas je u Specijalnom sudu na donekle teatralan način okončao ispitivanje okrivljenog saradnika Nikole Spasojevića.

Miljković je saradniku postavio poslednje pitanje i krenuo ka optuženičkoj klupi, kada se iznenada vratio, kao da je nešto zaboravio.

„Da li si ikada probao da uneseš nož u ovaj sud“, pitao je Miljković iznenađenog Spasojevića.

„Probao? Ne“, kazao je okrivljeni saradnik, a onda dao detaljno obrazloženje:

„Jednom prilikom, kada sam dolazio u tužilaštvo, zaboravio sam kod sebe britvicu, uspomenu od pokojnog oca. Ja sam se izvinio i ostavio je na prijavnici“, kazao je Spasojević.

Nakon što je Miljković postavio poslednje pitanje, ispitivanje je nastavio okrivljeni Nebojša Janković koga je interesovao Spasojevićev motiv za saradnju sa tužilaštvom.

„Da li si se uplašio kada si u pritvoru video izjavu jednog ministra koji je rekao da će članovi ove grupe biti osuđeni na smrtne kazne“, pitao je Janković.

Spasojević je rekao da je to bila „svakako neprijatna situacija“, dodajući, međutim, da to nije bio okidač za saradnju.

Na pitanje da li je ikada „koristio laži da bi se izvukao iz neprijatne situacije“ vidno zbunjen, Spasojević je rekao da je lagao „Veljka i Marka da bi ostao živ“.

Očekujući ovaj odgovor, Janković ga je pitao da li bi lagao i da se spase od doživotne robije.

„Ja ovde nisam slagao. Ja sam priznao jer se iskreno kajem. A ni 14 godina nije mala kazna. Veruj mi, ni ovo nije povoljan položaj“, naveo je okrivljeni saradnik.

Imajući u vidu da je u ranijem iskazu Spasojević govorio da je strahovao da će Belivuk i Miljković da ga ubiju, Janković ga je pitao i zbog čega nije pobegao.

„Da sam imao gde da se sakrijem, sakrio bih se. Ali, od takvih ljudi nema sakrivanja. A i sakrivanje košta nenormalno mnogo“, istakao je Spasojević.

On je jedan od trojice bivših članova grupe koji su pristali da sarađuju sa Tužilaštvom za organizovani kriminal.

Grupa Veljka Belivuka, koja, prema navodima optužnice, broji 30 osoba, tereti se za sedam ubistava, trgovinu drogom i niz drugih krivičnih dela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari