Od četvrtka jednočasovne obustave rada 1Na mestu tragedije Foto: Fonet

U znak protesta zbog događaja u kome su dve osobe ubijene, a tri socijalna radnika ranjena, kolege su se okupile ispred Centra za socijalni rad u Rakovici,nešto posle 19 sati.

Prema njihovim rečima, razloga protesta je i neispunjavanje uslova koji su socijalni radnici još odavno tražili, među kojima je i postavljanje obaveznog obezbeđenja na ulazu u svaki socijalni centar, što do sada nije urađeno a smatraju da bi sprečilo ovakve događaje.

Prema nezvaničnom pisanju medija, socijalna radnica koja je zadobila posekotine po leđima i rukama je operisana, ali doktori nisu mogli da joj spasu prst. Drugi zaposleni, muškarac, posečen je po licu, a hirurzi nisu uspeli da saniraju povredu nerva koju je tom prilikom zadobio. VMA je saopštio da je treća pacijentkinja, nakon zbrinjavanja, puštena na kućno lečenje.

Kako N1 nezvanično saznaje, od četvrtka kreću jednočasovne obustave rada u svim odeljenjima centara za socijalni rad u Beogradu.

Kako N1 nezvanično saznaje, obustave rada planirane su za period od 14h do 15h. Biće održani sastanci u svim odeljenjima, a prema nezvaničnim informacijama – sindikati traže potpunu obustavu rada. Radi se o dogovoru sa skupa podrške, a konačne zahteve dva sindikata će dogovoriti u četvrtak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari