Danas za građanstvo treba da bude otvoren olimpijski bazen u okviru SPC „Vojvodina“. Predviđeno je da prva plivačka, biznis smena po ceni od 160 dinara počinje u osam i traje do devet sati. Celodnevni boravak na bazenu od 10 do 19 sati staje 220 dinara za odrasle i 150 dinara za decu.

Noćno kupanje traje od 20.30 do 23.30 sata, a ulaznica košta 220 dinara. zatvorenog bazena. Ulaznice se prodaju na blagajni bazena i klizališta, a pored ulaza, svlačionice, tuševi, toaleti i svi pristupni hodnici zatvorenog bazena biće u funkciji otvorenog bazena.

SPC „Vojvodina“ je sa radom počeo aprila 1981. godine, a projektom je predviđeno da ima zatvoreni i otvoreni bazen. Prvi je proradio krajem osamdesetih, dok je za otvoreni bazen pre dvadesetak godina urađeno betonsko korito, te se na tome stalo. Nastavak radova ozvaničen je krajem prošle godine. Bazen je trebao biti dostupan plivačima prvog dana ovog meseca, ali je prilikom punjenja utvrđeno da školjka pušta vodu. Tehnički nedostatak je otklonjen, ali Higijenski zavod nije dao zeleno svetlo, pošto voda u bazenu nije bila zadovoljavajućeg kvaliteta. Sada je i ovo otklonjeno, pa će prvi kupači moći danas da uživaju u olimpijskom bazenu.

Iako će kupanje početi danas, svečano otvaranje planirano je za sredinu iduće nedelje, kada će svečanu vrpcu preseći ministarka za sport i omladinu u Vladi Srbije Snežana Samardžić-Marković i gradonačelnik Igor Pavličić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari