Čelnici opštine Nova Varoš primili su nedavno još jednu dobru vest iz Ministarstva za nacionalni investicioni plan. Iz ovog resora saopšteno je da je našoj opštini odobreno dodatnih 40.000.000 dinara, koji će biti opredeljeni za rekonstrukciju glavne gradske ulice . Radovi na ovom značajnom investicionom projektu, čiji se početak očekuje sredinom ovog meseca, tako će država finasirati sa ukupno 60 miliona dinara. Kompletan posao koštaće oko 80 miliona dinara, a nedostajuća sredstva obezbediće opština Nova Varoš iz sopstvenih prihoda.

– Kao opština koja u potpunosti realizuje odobrena sredstva, Nova Varoš je od čelnika Ministarstva za nacionalni investicioni plan ocenjena visokom ocenom, uz zaključak da na najbolji mogući način kandiduje i upravlja odobrenim projektima. Kao rezultat toga, naša opština uvršena je u grupu gradova koja kod NIP-a mogu konkurisati za još jedan investicioni poduhvat. Mi smo se opredelili da to bude realizacija rekonstrukcije i izgradnje Karađorđeve, kako bismo zaokružili ovaj obiman posao i konačno ga kompletirali, kao što smo i obećali građanima Nove Varoši, ističe Nenad Todorović, zamenik predsednika opštine Nova Varoš.

Inače, radovi bi trebalo uskoro da počnu jer je tenderska procedura završena, a izvođači radova bi uskoro trebalo da budu odabrani. Na tender opštinske Direkcije za izgradnju prijavila su se dve građevinske firme. Ovaj projekat podrazumeva realizaciju radova na po stavljanju asfaltnog kolovoza, a novim cevima biće zamenjena postojeća vodovodna i kanalizaciona mreža i to na potesu od Vignjeva do kraja Ulice Slobodana Nikačevića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari