Od najavljena dva miliona evra iz republičke kase za izgradnju hale sportova u Inđiji a za potrebe Univerzijade, za sada nema ništa, jer još uvek ni dinar od obećanih sredstava nije stigao u ovu opštinu.

Iako se ova sremska varoš uveliko priprema da bude jedan od domaćina studentskog takmičenja jer je planirano da se u ovom gradu odigra više odbojkaških i fudbalskih utakmica, neizvesno je da li će ova savremena sportska dvorana čija je izgradnja počela prošle jeseni biti u funkciji. Prema rečima zamenika predsednika Organizacionog odbora Univerzijade Inđija Petra Filipovića za sada je izvesno da će se koristiti stadion FK Inđija za čije iznajmljivanje će na osnovu potpisanog ugovora sa Univerzijadom Beograda biti izdvojeno oko tri miliona dinara, a za postojeću sportsku halu koja će biti u funkciji treninga 180.000 dinara.

Članovi organizacionog odbora su na sastanku održanom pre nekoliko dana razmatrali predlog promotivnih aktivnosti i kulturnih dešavanja pred i u toku Univerzijade. Moglo se čuti da će popularni Scena fest biti održan u vreme ove sportske manifestacije, da se priprema niz aktivnosti koje će biti u službi brendiranja opštine. Tako će Inđija prvi put u istoriji grada dobiti svoju poštansku markicu sa grbom Univerzijade i grbom Inđije.

– U Inđiji će se prema planu odvijati više kulturnih dešavanja koja počinju sredinom maja i završavaju se sredinom jula. Prvi put ovde ćemo imati „Noćmuzeja, sa još trideset četiri grada u Srbiji koja će imati jedan segment posvećen Univerzijadi, sledi gradska slava Duhovi 7. juna, zatim, Scena fest koji se otvara 27. juna i traje do 9. jula , kaže direktor Kulturnog centra Saša Milivojević.

– U okviru Univerzijade u Inđiji ćemo imati postavku etnosela na trgu ispred pošte, u gradu će biti postavljeni brojni bilbordi i zastave zemalja učesnica, biće organizovana sportska takmičenja za osnovce, rekla je Marija Šojić, na sastanku Organizacionog odbora Univerzijade Inđije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari