Od multiple skleroze obolelo 9.000 građana, samo 10 odsto se leči

Ostavite komentar


  1. Ne brine se ni o da kazem zdravima ( jer ko je u srbiji potpuno zdrav. ), a kamoli bolesnima.
    Drzavu interesuje kradja a ne ljudi.
    A ljudi glupi kakvi jesu glasaju za lopove, vec decenijama.

    1. Имам 59 година, а МС од 2004, а погоршање симптоматска од 2011. Живим у Куманову. Чланак је за чудо фаличан, и нема аналитичност која је увек потребна, ако сте иоле озбиљан новинар. Не знам како је пропуштено да се каже да МС има више облика, од којих за прогресивну МС, примарну или секундардну, не постоји ниједно лекарство, а да за такозвану мс, релапсинг ремитинг, лекарства спречавају прогресију болести, и то не код свих пацијената који је примају, до 35% успешности. Њујорк Тајмс, је у напису о МС, цитирао једног од најугледних неуролога у Америци, који каже да је фрустриран што ниједном оболелом од Мс не може казати што је најбоље за њега, и шта ќе бити са њим у будуќности. Ја пошто имам прогресивну форму, не узимам никакве лекове, и не идеме више код лекара, јер и они ми кажу да немамо о чему причати. Зато од 9000 оболелих, за доста њих нема никаквог лека за саму болест, интерферон, који се најчешќе даје, нема за прогресивну МС никакав ефект. Болни иду код лекаре због проблеме који су последица болести, и добијају лекове против депресије, грчева, против болова и слично. Стање болних од Мс и њихових најближих се може описати мотом поводом светског дана Мс од пред неколико година: сви ми чекамо тај дан, након којег више неќемо причати о том дану.

  2. Primila sam terapiju u studijskom programu 2008godine,lek je bio na KCS,Ocerazumbab,od tad pijem sirdalud i vitamine,kako mogu da dobijem lek da mi bude kako mi je sad,da kažem dobro?

Ostavite komentar


Društvo

Sutra počinje pripremno ročište Urošu Blažiću 9

Sutra počinje pripremno ročište Urošu Blažiću

U sudnici Okružnog zatvora u Beogradu sutra će biti održano pripremno ročište pred početak suđenja Urošu Blažiću, okrivljenom da je u Malom Orašju i Duboni iz automatske puške i pištolja 23. maja prošle godine ubio devetoro mladih i pokušao da ubije još 20, od kojih je 12 teško ranio.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.