Inđija je jedan od malobrojnih gradova u Srbiji koji po uzoru na velike centre naplaćuje parking SMS-om i kartom za parkiranje, kao jednim od najmodernijih načina naplate parkiranja u svetu.

Ovaj način naplate uveden je još 2005. godine i do sada je dao odlične finansijske efekte. U prošloj godini Direkcija za izgradnju opštine Inđija, po osnovu parkiranja, ostvarila je ukupan prihod od preko devet miliona dinara, od čega je čista dobit za grad nešto manja od pet miliona dinara. Najsavremeniji sistem parkiranja rezultirao je time da je dominantna naplata bila SMS transakcijom, čak 280.000, a prodato je nešto više od 46.000 parking karti. U ovom periodu izdato je i preko osam hiljada doplatnih karata.

Prema rečima nadležnih u Direkciji za izgradnju Opštine Inđija, sredstva prikupljena od naplate parkinga koriste se isključivo za izgradnju novih i održavanje postojećih parkirališta, odnosno parking mesta ili za izgradnju besplatnih parking mesta, kao što je kod Doma zdravlja, koje se ne naplaćuje. Dodatna prednost je i novi parking u „Tradeunique centru“, gde odnedavno građanima na raspolaganju stoji 280 parking mesta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari