Projekat Radio Babušnice pod nazivom Lužnička hronika – od svitanja do sumraka dobio je podršku Ministarstva kulture i medija u iznosu od 322.400 dinara. Na nedavni konkurs stigao je 251 projekat iz Srbije, a Radio Babušnica učestvovala je prvi put. Projekat će biti realizovan kroz 15 jednočasovnih emisija koje kreću ovog meseca .

Autor projekta i glavni i odgovorni rednik Radio Babušnice Valentino Manićkaže za Danas da je cilj ovog projekta da građane opštine detaljnije informišu o nekim važnim temama, ali i da se ujedno sačuva kulturno-istorijsko nasleđe lužničkog kraja.

– Lužnička hronika planirana je kao informativna, jednočasovna emisija koja će obrađivati najvažnije teme iz naše opštine. Nastojaćemo da se bavimo i istraživačkim novinarstvom. U ovim emisijama obrađivaćemo rad državnih i lokalnih institucija, razvoj građanskog društva, očuvanje tradicije i folklora lužničkog kraja, život starih i usamljenih. Bavićemo se mitovima i legendama kao i problemima mladih u Babušnici, gde su, šta rade, kako žive. U prvom planu će nam, dakle, biti problemi građana i želimo da čujemo njihova mišljenja – kaže Manić.

Manić kaže da je ovo prvi put da Radio Babušnica učestvuje na bilo kom konkursu.

– Ovaj projekat je još jedan dokaz da ovaj jedini medij u našoj opštini ima budućnost sa ciljem da naši slušaoci budu što bolje informisani – kaže Manić.

Prema njegovim rečima, Radio Babušnica ponovo je počela realizaciju Omladinskog programa i emisije Iz našeg ugla koju realizuju učenici Gimnazije „Vuk Karadžić“. Krajem svakog meseca gosti ove radio stanice su mališani Predškolske ustanove Dečja radost, a reemituju se i strane informativne emisije, noćni program Radija S i Evropski top 44.

– I pored činjenice da nas je šestoro zaposlenih, nekako uspevamo da pratimo sve događaje i realizujemo program – kaže Manić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari