Odbojkaška reprezentacija Srbije započeće u subotu (21.00, RTS) nastup na Svetskom prvenstvu koje se održava u Italiji. Prva prepreka u grupi F su uvek nezgodni Nemci koji kao i u svakom sportu igraju svom snagom i bore se za svaku loptu, pa im upornost i izdržljivost često donose uspehe.

U tim Srbije, u odnosu na Svetsku ligu, vratila su se dva verovatno naša najbolja igrača Nikola Grbić i Ivan Miljković, što će stasaloj generaciji sa Bojanom Janićem na čelu svakako dati dodatnu snagu u uvek važnom prvom meču na svakom šampionatu.

– Nemci nam ne prijaju, igraju dosta brzo i raznovrsno, prijem im je stabilan, dok njihov dizač šalje oštre lopte na kraj mreže, a time im je olakšan prvi tempo. Sa druge strane, nedostaju im iskustvo i rutina što mi imamo. Ukoliko uspemo da poremetimo njihov prijem, napad Nemačke biće lak za čitanje – objašnjava Janić, uz konstataciju da su „panceri“ u okviru priprema za Svetsko prvenstvo savladali Brazil sa 3:2 i izgubili od istog tima sa 1:3.

On ističe da je želja „orlova“ osvajanje medalje, ali da zalaganja mora biti u svakom meču, da tokom prvenstva treba podizati formu, jer samo jedan poraz može ostaviti bez odličja. Srbija u drugom kolu (nedelja 17.00, RTS) igra sa Kanadom, a u poslednjem kolu grupe F odmeriće snage sa Poljskom (ponedeljak, 21.00 RTS).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari