Prekjučerašnja poseta Fudbalskom savezu Makedonije Mišela Platinija protekla je u znaku protesta fudbalskih navijača koji su prvog čoveka UEFA u Skoplju, ispred stadiona Filip Drugi, dočekali transparentima „Fudbalski savez Makedonije mafija“, „Platini pomogni nam“ i parolom upućenom aktuelnom predsedniku makedonskog saveza Haralampiju Hadžiristeskom – „Hari odlazi“.

Grupa navijača bez klupskih obeležja parole je istakla na kružnom toku u naselju „Debar Mala“, gde je Mišel Platini posetio spomenik lopti, i upoznao se sa tokom radova na izgradnji stadiona. Čelnik UEFA na razgovor sa premijerom Nikolom Grujevskim u Vladi Makedonije sproveden je na sporedni ulaz jer su ispred zgrade demonstrirali otpušteni radnici.

Makedonski mediji danima pišu o nezadovoljstvu makedonske fudbalske javnosti radom predsednika Fudbalske organizacije Haralampija Hadžiristeskog, koga optužuju za „loše stanje u makedonskom fudbalu i zloupotrebe“. Dnevnik „Makedonski sport“ u tekstu pod naslovom „Platini dolazi da gasi požar“ navodi da će posetu predsednika UEFA „aktuelni predsednik Hadžiristeski posetu iskoristiti da po treći put zaredom bude predsednik Fudbalskog saveza Makedonije za koji mu treba podrška makedonskog parlamenta čemu se protivi sportska javnost“.

Iz UEFA, kako pišu makedonski mediji stigao je dopis u kome se pod hitno traži razrešenje „slučaja Vasoski“, i objašnjenje o suspenziji prvoligaša Vardara, a potom i poništenje te odluke od Makedonskog fudbalskog saveza, čime je po pisanju medija u Skoplju „dovedena u pitanje kompletna regularnost prvoligaškog prvenstva“. U Skoplju se navodi i to da postoji „bliska veza“ između aktuelnog predsednika FSM Haralampija Hadžiristeskog i aktuelnog premijera Nikole Grujevskog, što bi trebalo da mu obezbedi i novi mandat na mestu čelnika fudbalske organizacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari