Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje u Pirotu juče je u Sportskoj dvorani Kej organizovala Deveti sajam zapošljavanja, koji je izazvao dosad najveće interesovanje nezaposlenih lica iz celog Pirotskog okruga.

Na štandovima poslodavaca tiskalo se više od hiljadu nezaposlenih lica koji su popunjavali prijave. Oko 40 poslodavaca iz Pirotskog okruga nudilo je oko 200 slobodnih radnih mesta različitih struka. Najveće interesovanje vladalo je na štandu ‘’Eko Themann Group’’ koja je nedavno kupila pirotsku Mlekaru. Direktor ‘’Eko Themann Group“ Predrag Nikolićizjavio je da imaju potrebe za 100 radnih mesta uglavnom mlekarske struke, ali i finansija, održavanja, komercijale i pravnih poslova.

– Dobili smo veliki broj prijava zainteresovanih za rad u Mlekari. Očekujemo da počnemo sa radom na jesen. Nadam se da ćemo nastaviti tradiciju firme i proizvoda koji su nekad bili veoma traženi kao što su sir i pirotski kačkavalj. Investiraćemo oko četiri miliona evra, a očekujemo kooperante iz celog okruga – kaže Nikolić.

Srđan Mitićje završio mlekarsku školu i kaže da nigde dosad nije radio, a voleo bi da se zaposli u svojoj struci. Miroslav Marinkovićje vozačmotornih vozila i popunio je prijave za zaposlenje u Tigru i Mlekari.

– Imam i kurs za vatrogasca. Nadam se da ću posle ovog sajma lakše doći do posla – kaže Miroslav. I ostali nezaposleni šansu za zaposlenje vide upravo u direktnim kontaktima sa poslodavcima.

Direktor Filijale NSZ Jovan Đorđevićkaže da je s obzirom na 16.000 nezaposlenih u okrugu, bilo logično veliko interesovanje.

– Posle svakog sajma svaki treći od posetilaca koji je popunjavao prijave došao je do posla. Sajam je i prilika da se sretnu poslodavci i nezaposleni. Prema našim poslednjim podacima najviše je nezaposlenih u pirotskoj opštini oko 9.000, u Babušnici i u Beloj Palanci ih je preko 2.000, a u Dimitrovgradu oko 2.000 – kaže Đorđević, dodajući da se nude poslovi u građevini, tekstilnoj industriji, zanatskim uslugama, trgovini, ugostiteljstvu…

U Leskovcu ponuda za rad na određeno

Leskovac – U Leskovcu je juče održan Deseti sajam zapošljavanja na kome su 32 poslodavca izrazila potrebu za 150 radnika koji bi radili u narednih šest meseci, kažu u Nacionalnoj službi za zapošljavanje. Sajam je otvorila Ljiljana Pavlović, koja je posle prošlogodišnjeg sajma zapošljavanja uspela da se zaposli u kompaniji Dunav osiguranje u Leskovcu. Nezaposlenost je veliki problem juga Srbije, jer je trenutno na području šest opština Jablaničkog okruga bez posla više od 36.000 radnika. D. K.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari