Od smrti Miloševića prošlo 13 godina

Parastos u Nemanjinoj 41

Ostavite komentar


  1. Ceo tok njegovog uspona do vlasti, vladavine i pada pripadaju najcrnjim stranama Srpske Istorije.
    Ubistva, krađa, ratov…

    Najveći uspeh mu je bio okretanje naroda protiv zapada, izolovanje Srbije koje i danas traje.

    Uništio si Život u Srbiji mojoj porodici i milionima drugih….

    Nisi dovoljno ispastao za svoje grehe a ni tvoji potomci

    1. Ništa mu ne zameram. Bio je poslednji Srbin koji se zaludjivao medjunarodnim pravom i zapadnom demokratijom. Nije shvatio da je medjunarodno pravo „sahranjeno“ rušenjem Berlinskog zida i ukidanjem Varšavskog pakta. Medjunarodno pravo je tada zarobljeno i palo u ruke jedinoj preostaloj sili, koja je pravo, pravdu i zakone silovala i ponižavala onako kako se toj sili prohtelo. Milošević ništa tu nije mogao da uradi osim da izda svoju državu i narod, što je on uporno odbijao, smatrajući da je pravo na strani ondašnje Jugoslavije. Umesto da se bori za Srbiju i srpske interese on je branio ideologiju i državu koja je svima ostalima bila „prolazna soba“, „velikosrpska hegemoinistička tvorevima“ ili, „tamnica naroda“. Paradoksalno je da ga danas optužuju, da je silom hteo da spreči raspad Jugoslavije, kao i da je glavni krivac za njen raspad?! Poslednji ozbiljni političar, koga nisu mogle da kupe ili potkupe države, kojima „zakon leži u topuzu“.

      1. Vojni zločinac i težak lopov koji je pokrao stotine miliona. Čak ni Srbin nije , nego milogorac koji je bio plaćen da uništi najpre Jugoslaviju, a potom i Srbiju.
        Mislite da mu sin i žena nose gajbice u najskupljem gradu na svetu da bi preživeli?

      2. Sto bi ga potkupljivali kad je on pojedinacno imao vise kesa od svih zapadnih politicara zajedno? Zbog toga sto mu je sin radio po pola sa carinom Srbije a cigarete sam,mogao je da kupi svakog zapadnog politicara. Preko zene bio u talu sa svim tajkunima koji su uredno placali Jul-u,a preko nje je i skidao svakoga ko mu nije odgovarao. Cerka u toj prici sa TV kucom najjevtinije prosla. Kakva politika komunistickog apartcika kome se posrecilo, da je valjao ostao bi u finansijama

      3. Uvek zna kako da me nađje i pogodi ovaj Gdin. Knežević.

        Ako ste živeli u Srbiji 90tih, nije vam smetalo ubistvo Stambolića, Ćuruvije, ubistvo inače… onda mogu više da uvažim drugačije mišljenje.

        Jel to on krao i ubijao svog Srba koji su čekali u redu za hleb?

        Neka hvala. Ali ako živite tamo negde u inostransvu pa odatle pišete lepe priče o Milosevicu to je drugo

        1. Mnogi su ubijeni. Većina u medjusobnim obračunima raznih kriminalnih organizacija a neki i zbog „putera na glavi“. Naravno, najlakše je bilo, sve te zloćine, utovariti Slobodanu Miloševiću. Kao što je danas za svako ubistvo, svaki kriminal odgovoran Vučić Bilo je ubistava i za vreme Djindjića, Tadića, Koštunice pa i danas, za vreme ove vlade. Živeo sam u inostranstvu veliki broj godina ali, za mene, Srbija nikada nije imala alternativu. Dugujem joj sve, bez obzira što nije bogata i silna, kao taj divni i divlji Zapad gde sam radio. Prodavao sam svoj rad ali, ne srce, dušu i svoj nacionalni identitet. Bilo me je sramota da se predstavljam kao „amer“ ili „švaba“.

    2. Sahranjen u dvoristu. I posle kada Sergej dobronamerno upozori da ce im grobovi biti zapisavani zato sto rade to sto rade, njega proglase da je bandit. Covek je u pravu. Samo poslednji otpadnici drustva bivaju sahranjeni u privatnom prostoru. Tuzna ali zasluzena sudbina Slobodana Milosevica, balkanskog kasapina kako ce ga svet pamtiti.

    3. Po vama ispada da je Berlinski zid bio brana demokratije i zaštitnik ljudskih prava?
      Svašta sam čuo, ali ovo prvi put.
      Poslednji pravi predsednik , po vama, bio je čovek , za koga je pravosnažno presuđeno da je nalogodavac ubistva političkog protivnika.
      Biti će zapamćen po najvećoj inflaciji, po sivoj emisiji, po najvećem padu proizvodnje u Srbiji, po krađi izbora.
      Po hladnjačama u kojima su prevoženi ubijeni civili.
      Verovatno se šalite, jer čak ni njegov politički sin Dačić na dan njegove smrti, nije posetio njegov grob.

      1. Zar sumnjate da je pad tog zida označio početak katastrofa i nepoštovanja medjunarodnog prava i Povelje UN, u čemu je „debelo“ učestvovala i Nemačka?! Sa rušenjem tog zida počele su da se dešavaju zločini, prvo u Evropi a potom i dalje. Berlinski zid se preselio u u bivšu Jugoslaviju ili, da budem precizniji u Srbiju. On je postavljen tako da odvoji „Srce Srbije“ od ostatka Srbije. Nemačka se ujedinila a danas se svojski trudi da razjedini Srbiju i Srbe, ma gde oni živeli. Stambolić, ako ste bili zreo čovek u vreme njegovog ubistva, NI U SNU NIJE MOGAO DA UGROZI POPULARNOST MILOŠEVIĆA. To je isto kao kada bi se danas Vučić bojao popularnosti Vuka Draškovića ili Čedomira Jovanovića. Inflacija je izazvana „demokratskim“ sankcijama i bombardovanjem Srbije . Valjda ne mislite da je inflacija prouzrokovana od strane bilo kog Srbina?! Hladnjače su ideja CIA-e , kao i britanskog MI6 izvedena uz pomoć Albanaca i otudjenih delova bezbednosnih službi Srbije, koje su uvučene u ovaj projekat, smatrajući da izvršavaju zadatak od izuzetne važnosti za R. Srbiju. Naravno, sve su te gobnice i hladnjače „pronadjene“ onda kada je kreatorima, te sulude i monstruozne ideje, to odgovaralo. Siguran sam da će se istina o ovome uskoro pojaviti na svetslost dana. Vidim da Vi već znate da su to bili „ubijeni civili“?! Da niste, slučajno, i Vi učestvovali u ovoj akciji prenošenja „civila“, kada sa takvom sigurnošću to tvrdite?

  2. Pa kaže….„Danas smo došli da odamo poštu jednom velikom državniku u izuzetno teškom vremenu. Njegova borba za odbranu prava srpskog naroda ostaće zabeležena u istoriji, kao i njegovi spomenici Rezolucija 1244 koji će ove godine obeležiti 20 godina i Dejtonski sporazum koji obeležava 24 godine mira i izvora stabilnosti za očuvanje života srpskog naroda na ovom prostoru“, kazao je Šainović….. Da li je ovaj čovek pri pameti.?… A gde je pohvala zarad uništene države, pokradenog i unakaženog naroda, uvođenja kriminalaca u svakodnevni život Srba, hiperinflacije, ratovi, glad, kontejneri..

    1. Moraces da pronadjes te ukradene pare posto ni mnogo veci maheri od tebe to nisu uspeli.

  3. SLOBODAN MILOŠEVIĆ JE POSLEDNJI PREDSEDNIK I DRŽAVNIK KOGASMO IMALI. A ISTORIJA ĆE MU DATI MESTO KOJE MU PRIPADA.NE DONOSITE PREBRZO ODLUKE O OVOM ČOVEKU, DA SE NEBI KASNIJE STIDELI.

    1. Prvo nauci da se NE BI pise odvojeno pa onda deli savete drugima.

    2. Prebrzo?! Pa proslo je 20 godina od pada najgoreg rezima kojeg je ova napacena zemlja imala! Nikakve „odluke“ ne treba donositi samo cinjenice: Ratovi,glad,siromastvo,hiper inflacija,masovna migracija ljudi,i na kraju bombe po sopstvenom narodu!! Sto kazu..malu je kaznu platio za sva nedela koja su ucinili!

      1. Vidis tvoje lidilo u ulozi „korisnog idiota“ ide fotle da smo sada sami sebe bombardovali.Ako je i od vas petokolonasa mnogo je.

    3. Vec se stidimo. Za vas su mozda 13 god nista. Za nas puna kapa i citav zivot. Sto je najgore, slicni (ili isti) su i dalje na vlasti u Srbiji. Sa ovakvima, Srbija ima sanse da izgubi ono malo prijatelja, koji jos misle da Srbija bastini tekovine ex-Yu i da Tito nije umro. Zato Daca-koferce nosi Titovu ( a ne Milosevicevu) sliku po zemljama Afrike i Azije, misleci da ce time nekoga fascinirati..Ono zlo koje su napravili svojim susedima, narodima bivse Jugoslavije,ovde je suvisno pricati.

  4. U sustini se nije mnogo toga promenilo u Srbiji. na vlasti su Slobini ucenici.U tome je i sustina tragedije , da se ne mogu prepoznati svoje nesrece.Glupo je citati komentare za i contra Milosevica , jer nije Sloba proizveo ludilo nego je ludilo proizvelo Slobodana .A krivac je Akademija i Srpska Pravoslavna Crkva .Dugo ce Srbija da tavori na dnu Evrope sa svojim dilemama, diobama i intelektualnoj inpotentnosti….

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. i 21. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.