Od sutra vakcinacija u Kragujevcu u školi "Vukašin Marković" umesto u "Sokolani" 1Foto: ŠOSO Kragujevac "Vukašin Marković"

Od sutra, utorka 12. oktobra imunizacija građana Kragujevca protiv virusa kovid-19 obavljaće se na novoj lokaciji u starom objektu Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Vukašin Marković“ u Ulici Božane Prpić broj 13 u naselju Erdoglija.

Razlog premeštanja sa dosadašnjeg vakcinalnog punkta u „Sokolani“ u Staroj radničkoj koloniji je što taj objekat nema grejanje.

– Zbog sve hladnijeg vremena, vakcinacija na dosadašnjem punktu u „Sokolani” nije više bila moguća, kako za same pacijente tako i za naše zdravstvene ekipe koje obavljaju imunizaciju jer zdanje u Staroj koloniji nema grejanje. Deo objekta škole „Vukašin Marković” smo sredili i od danas počinje vakcinacija na tom punktu, kaže za „Danas“ Danijela Petrović, portparol kragujevačkog Doma zdravlja.

Da je ovaj, trentno prazan, školski objekat ipak uslovniji za vakcinaciju u hladnijim dannima od „Sokolane“ slaže se i Tatjana Simić, direktorka ŠOSO „Vukašin Marković“. Oni su prešli u drugo zdanje u Ulici Janka Veselinovića a objekat u Erdogliji čeka na rušenje kako bi se na tom placu sagradila nova škola.

– Ustupili smo trećinu objekta koji ne koristimo od septembra Domu zdravlja za potrebe vakcinacije. Mi tu zgradu ne koristimo ali, ona ima grejanje, kompletnu infrastrukturu, mesta za parkiranje, tako da posle njihovog preuređenja mogu da je koriste dokle god bude imalo potrebe ili okončanja epidemije, izjavila je Tatjana Simić za naš list.

Radno vreme i na ovom vakcinalnom punktu će biti isto, od ponedeljka do petka od osam do 20 sati a vikendom od osam do 18 časova. Kragujevčani će i na njemu imati, kao i do sada raspoloživa cepiva: „sinofarm“, „fajzer“, „astrazeneku“ (sve doze) i „sputnik V“ (za prvu i drugu dozu). Što se tiče ruske vakcine za treću dozu imunizacije ona se u Kragujevcu očekuje najkasnije do 17. oktobra.

Takođe, iz Doma zdravlja Kragujevac podsećaju građane da je počela vakcinacija protiv sezonskog gripa. Za sada na stanju u Domu zdravlja imaju trovalentnu vakcinu „torvaks flu“ koja se preporučuje osobama od 18 do 65 godina a uskoro će biti dostupno i četvorovalentno cepivo „vaxigrip“ namenjeno licima starijim od 65 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari