Od ubistva braće Bitići prošlo 19 godina

Ostavite komentar


  1. И од убиства Милице Ракић је прошло 19 година. Да није убијена, сада би била на завршетку универзитетских студија. Она није била дошла у туђу земљу да учествује у оружаном сукобу и, по могућности, неког убије. Била је дете.

  2. Знате ли колико је прошло од Братунца?

  3. Nedužni turisti, naoružani samo foto aparatima i mrežicama za leptirove. Puno gori slučaj za koji još niko nije odgovarao se desio nešto ranije. Rusi ima da odgovaraju zbog napada na nemačke turiste. Njih 6.2 miliona je bilo u razgledanju Istočne Evrope, a oko samog Staljingrada 1.5 mil. Od tih jedanzapetapet je ubijeno ili zarobljeno pa posle ubijeno 1 mil. Sta je to ako ne genocid?

  4. Konstatacija jeste tačna ali, prošlo je isto toliko mnogo godina od ubistva one dece na reci, od ubistva onih žetelaca na njivi, od podmetanja bombe pod autobus „Niš ekspresa“, od paljenja i uništavamnja srpske duhovne baštine, i stotine drugih pojedinačnih zločina, koje nije moguće pobrojati, i to sve, od dolaska američkog KFOR-a na Kosovu i Metohiji?! Pa, ništa??? Da li mi pristajemo da budemo ljudi niže kategorije? Da li sami pristajemo da budemo ljudski otpad, tamo gde su nas oduvek gurali razni „Hitleri“?! Da li mi sami, omalovažavanjem i nipodaštavanjem sopstvenih žrtava umanjujemo sami sebe?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.