Ostanak Ivana Obradovića do kraja kvalifikacija za Ligu šampiona veliko je pojačanje za Partizan, ništa manje od dolaska Klea i Krstajića u ovom prelaznom roku.

Mladi defanzivac već dve sezone s velikim uspehom brine o protivničkim napadima koji idu preko levog boka crno-belih, ali i probija u suprotnom smeru i centaršutevima upošljava napadače zbog čega je još od trenerske ere Miroslava Đukića nezamenjiv u prvoj postavi šampiona Srbije, selektor Antić ga i pored jake konkurencije na toj poziciji forsira u A reprezentaciji, a mnogi evropski klubovi bi ga uprkos nemaloj ceni (klub ga ne da za manje od pet miliona evra) voleli u svojim redovima.

Odlaganje ovog transfera umnožiće, međutim, nedoumice oko sastava zadnje linije „parnog valjka“. Da je Obradović otišao njegove obaveze gotovo sigurno bi preuzeo Mladen Krstajić, jer je povratnik u Humsku pre odlaska u Nemačku pokrivao taj deo terena, ima mnogo više iskustva od Brežančića (jedini preostali levi bek u ekipi) i isprobavan je u toj ulozi na pripremama. Ovako, on će konkurisati za štoperske pozicije. „Problem“ je u tome što Partizan ima još dva veoma dobra centralna defanzivca – Gorana Gavrančića i Nenada Đorđevića (plus Srđa Knežević i Aleksandar Kosorić, koji će zbog tog viška možda otići na pozajmicu). Prvi je u Dinamu iz Kijeva bio akter brojnih utakmica Lige šampiona, dok je sadašnji kapiten crno-belih bio deo za sada jedinog učešća Partizana u ovom takmičenju u sezoni, a u paru su celu prošlu prolećnu sezonu zatvarali prilaze mreži golmana Božovića. Zbog svega toga teško je nekoga iz navedene štoperske trojke zamisliti na klupi za rezerve. U slučaju da se protiv Rila, u prvom meču drugog kola kvalifikacija za LŠ, 14. jula, svi pojave na terenu, neko će morati da preuzme ulogu desnog beka. Verovatno Đorđević, koji je, (istina, retko) u Partizanu i selekciji nekadašnje SCG delovao uz desnu aut liniju. Drugo moguće rešenje na ovoj spoljnoj poziciji je dvadesetogodišnji Siniša Stevanović. Novajlija iz Teleoptika, naslednik prezimenjaka Ivana (otišao u Sošo), ima veći ofanzivni potencijal od Đorđevića, ali pitanje je koliko može u defanzivi.

Takozvane slatke muke trenera Jokanovića proći će samo ako Obradović, zbog produženog odmora (ceo jun proveo sa A i mladom selekcijom), ne bude u planu, što je manje realno, pošto ga crno-beli nisu bez razloga zadržali. Neka „teška“ ponuda stavila bi, naravno, tačku na tu priču, s tim što Obradović u slučaju nastupa u dvomeču sa Velšanima, ne bi mogao da nosi dres novog kluba ako se ovaj takmiči u Evropi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari