Od zločina u Belaćevcu na Kosovu i Metohiji protekla 21 godina , još niko nije odgovarao 1Ilustracija Foto: Freeimages

Koordinacija srpskih udruženja porodica nestalih, ubijenih i poginulih lica sa prostora bivše Jugoslavije podsetila je danas povodom 21. godišnjice od zločina u Belaćevcu na Kosovu i Metohiji da još niko nije odgovarao za taj zločin kao ni za brojne druge ratne zločine, koji su nad Srbima počinili pripadnici Oslobodilačke vojske Kosova.

Iz te koordinacije ističu da nikada neće prestati da traže istinu i pravdu za otete i ubijene Srbe na Kosovu i Metohiji i da ukazuje na odgovornost EULEKS-a i drugih međunarodnih misija, odgovornih za vladavinu prava na Kosovu i Metohiji.

Dana 22. juna 1998. godine, pripadnici terorističke tzv. Oslobodilačke vojske Kosova su u ranim jutarnjim časovima izveli iz autobusa, kojim su se prevozili na posao, devetoro Srba – radnika površinskog kopa „Belaćevac“ – Termoelektrane Obilić, Elektroprivrede Srbije i odveli ih u nepoznatom pravcu.

Oteti su: Dušan, Pero i Zoran Ađančić, Mirko Buha, Dragan Vukmirović, Filip Gojković, Miroslav Trifunović, Srboljub Savić i Božidar Lempić.

O njihovoj sudbini do dana današnjeg, nema nikakvih informacija, podsećaju iz koordinacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari