Od Zrenjanina do Subotice vozom za tri sata 1železnička stanica Zrenjanin, foto: privatna arhiva

Od pre dva meseca “Srbija voz” je redovnom linijom povezao Zrenjanin i Suboticu. Na stanici u Zrenjaninu kažu da je linija “pun pogodak”.

Svakog dana voz iz Zrenjanina za Suboticu polazi u 10 sati i 27 minuta, a u Suboticu, po redu vožnje, stiže u 13 časova i 32 minuta.

Iz Subotice za Zrenjanin voz kreće ujutru u 6 sati i 50 minuta, a na zrenjaninsku železničku stanicu stiže u 10 sati i 6 minuta.

Voz prolazi kroz Elemir, Melence, Kumane, Novi Bečej, Novo Miloševo (stanica Banatsko Miloševo), Bočar, Padej, Ostojićevo, Čoku, Sentu.

„U proseku svakog dana prodamo tridestak karata, kažu na zrenjaninskoj železničkoj stanici. U vozu ima više putnika, jer su nam putnici i đaci sa mesečnim kartama, koji putuju iz okolnih mesta u Zrenjanin, u školu. Interesovanje je veliko posebno u delu od Novog Miloševa prema Senti i dalje, Subotici, kažu na železničkoj stanici. – Imali smo i jedno grupno putovanje. Nadamo se da će, sa lepšim vremenom, biti više putnika koji će vozom ići na izlet, pogotovo što se u voz može uneti i bicikl“, kažu na železničkoj stanici.

Do Subotice saobraća popularni “crvenko”, moderan ruski voz, koji ima  klimatizaciju i ozvučenje.

Vozna karta u jednom pravcu košta 575, a povratna 920 dinara. Doplata za bicikl je 100 dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari