Odbačen zahtev za izuzeće tužioca Stefanovića u slučaju protiv policajaca koji su otkrili Jovanjicu 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Apelaciono javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je zahtev za izuzeće Glavnog javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Beogradu Nenada Stefanovića od postupanja u predmetu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije VJT u Beogradu koji se vodi protiv okrivljenog Milana Isakova i drugih, a koji je 7. maja 2024. godine podneo branilac okrivljenih Milana Isakova i Miloša Vešovića, advokat Marko Drašković.

U saopštenju VJT se navodi da je zahtev za izuzeće odbačen jer je utvrđeno da je podnet protivno odredbi člana 39 stav 5 Zakona o krivičnom postupku (ZKP), „obzirom da podnosilac zahteva nije naveo dokaze za postojanje nekog od razloga za izuzeće propisanih odredbom člana 37 stav 1 ZKP, odnosno postojanje okolnosti koje izazivaju sumnju u nepristrasnost u postupanju u smislu stava 2 navedenog člana“.

„Takođe, Glavni javni tužilac VJT u Beogradu je odbacio zahtev za izuzeće javnih tužilaca VJT u Beogradu Željke Nikolaidis i Ane Đuričić od daljeg postupanja u istom predmetu podnetog od strane istog podnosica. Zahtev je odbačen jer nisu navedene okolnosti ili predloženi dokazi koji bi eventualno ukazali na sumnju u nepristrasnost u postupanje javnih tužilaca Željke Nikolaidis i Ane Đuričić u smislu odredbe člana 37 stav 2 ZKP“, navelo je VJT.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari