Odbačene krivične prijave protiv Verana Matića u Vranju 1foto FoNet Ana Paunković

Osnovno javno tužilaštvo u Vranju je odbacilo krivične prijave koje je Dejan Nikolić podneo protiv Verana Matića, predsednika Upravnog odbora Asocijacije nezavisnih elektronskih medija i člana Stalne radne grupe za bezbednost novinara, zbog krivičnog dela ometanje pravde, saopštila je Asocijacija nezavisnih elektronskih medija.

U saopštenju su podsetili da višestruko osuđivani za različita krivična dela, Nikolić s nadimkom „Kantar“, izdržava kaznu od 18 meseci zatvora zbog pretnji vlasnici i zaposlenoj u OK radiju u Vranju.

Prethodno je izdržao kaznu od 14 meseci zatvora zbog nasilničkog ponašanja prema zaposlenima te radio stanice, a pre nekoliko nedelja je prvostepeno je osuđen na godinu dana zatvora zbog pretnji bivšoj partnerki.

U toku su sudski procesi zbog pretnje načelniku Policijske uprave u Vranju i stražaru u Centralnom zatvoru u Beogradu.

On je u krivičnoj prijavi optužio Verana Matića da je uticao da ga sud kazni sa 18 meseci zatvora, a i da je u saradnji sa upravom Kazneno-popravnog zavoda u Nišu organizovao kidnapovanje Nikolića iz sanintetskog vozila koje ga je prevozilo u specijalnu bolnicu za lečenje pluća „Ozren“ u Sokobanji, što je predstavio kao „neformalni pokušaj ubistva“.

„Ova krivična prijava je jasna poruka Veranu Matiću da prestane da izveštava o krivičnim delima i sudskim procesima koji se vode protiv Dejana Nikolića – ‘Kantara’, kao i o još uvek zazidanom OK radiju“, navedeno je u saopštenju.

Pre više od dve godine, kladionice „Koloseum“, tada u njegovom vlasništvu, izgradile su bespravni objekat kojim je zazidan deo prostorija radija, a taj zid još nije srušen i pored rešenja gradske inspekcije iz juna 2022. godine, i predstavlja trajnu pretnju egzistenciji OK radija.

Tužilaštvo i sud su za to vreme podigli optužnice i u dva slučaja doneli presude i kazne zatvora, a gradska uprava nije uspela da realizuje rušenje zida, od kojeg je sve počelo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari