Odbijen zahtev tužioca za izuzeće predsednika sudskog veća u Novom Pazaru 1Foto: S. Novosel/Danas

Spasoje Čorbić, sudija novopazarskog Višeg suda, nastaviće da predsedava većem pred kojim se sudi V. M. iz Novog Pazara, za ubistvo Tarika Hasanovića, prošle godine u Novopazarskoj Banji.

Predsednica Višeg suda Slađana Čolović odbila je zahrev višeg tužioca Edisa Arifovića, koji je tražio izuzeće sudije Čorbića.

Tužilac Arifović izuzeće je zatražio jer je smatrao da sudija Čorbić, prilikom saslušanja jednog svedoka „nije bio objektivan, jer ga je usmeravao na iskaz koji je dao u Višem tužilaštvu pre nego što je u zapisnik unesen njegov iskaz dat pred sudom“.

Čolović je procenila da je zahtev neosnovan i zbog toga ga je odnacila.

Suđenje V. M. počelo je 20.septembra. Održana su dva ročišta na kojima je iznošena odbrana i saslušavani svedoci, ali je treće prekinuto, pre nedelju dana, zbog tužiočevog zahteva.

Optužen je za teško ubistvo za koje je predviđena kazna „onome ko drugoiga liši života iz drugih niskih pobuda“ od deset godina do doživotnog zatvora, a na teret mu se stavlja i nelegalno posedovanje oružja.

U optužnici je navedeno da je optuženi Hasanovića ubio zbog ljubomore, jer ga je smatrao preprekom „za ostvarivanje veze sa devojkom u koju je patološki bio zaljubljen“ i zbog toga mu je više puta pretio.

Optuženi je, još, na prvom ročištu priznao da je ubio Hasanovića, ali je odbacio tvrdnje da je to uradio zbog ljubomore. Tada je izrazio i žaljenje „što je njegovom rukom ugašen jedan mladi život i to život njegovog druga“.

Ubistvo se dogodilo 14. septembra prošle godine, ispred jednog ugostiteljskog objekta u Novopazarskoj Banji. Nastavak suđenja zakazan je za 4. novembar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari