Francuski sud juče je ponovo odbio zahtev za puštanje na slobodu Tonija Musulina, koji se predao policiji nakon krađe 11,6 miliona evra u Lionu u novembru. Za njega su francuski mediji pisali da je posle izvršene pljačke pobegao u Srbiju, što je MUP Srbije tada demantovao.

Ministarstvo je takođe demantovalo da je on srpski državljanin. Jedan od Musulinovih advokata Kristof Kote-Bretonje, izrazio je žaljenje zbog jučerašnje odluke suda i najavio žalbu kasacionom sudu u „narednih nekoliko dana“. Musulin je prvi put uložio zahtev za puštanje na slobodu 5. januara, koji je odbačen 13. januara, odluku na koju su se njegovi advokati žalili.

Advokat Kote-Bretonje osudio je francusko pravosuđe što pravi izuzetak u slučaju Musulina, koji je, kako kaže, pružio sve neophodne garancije da bude na slobodi do suđenja, uključujući i stan i poslodavca koji je spreman da ga zaposli. Toni Musulin (39), optužen je za „krađu i pokušaj prevare“.

Sumnja se da je ukrao 11,6 miliona evra u Lionu 5. novembra i pobegao. Od te sume pronađeno je 9,1 milion evra u sefu koji je on iznajmio. Musulin se predao policiji u Monaku 16. novembra posle 11 dana bekstva, i tvrdio je da nije zadržao 2,5 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari